UA
RU

Теплі осінні рецепти від Євгена Клопотенка

Редагувати переклад
Восени хочеться втекти від холоду будинку, оточити себе ласощами та улюбленими фільмами. І ось якраз їжа – це те, що допомагає пережити осінь та навіть полюбити її. Тому що осінні страви – вони особливі. Теплі, з прянощами та продуктами, які найкласніші саме в цю пору року.

Равіолі з гарбузом та соусом з каперсів

Теплі осінні рецепти від Євгена Клопотенко-Фото 1

По-перше, якщо ви думаєте, що приготувати тісто для равіолі це складно, то ви помиляєтеся. Для тесту вам потрібно 2 інгредієнти та 10 хвилин часу. Просто. Шалено смачно. З найніжнішим гарбузом та вершковим соусом. Ідеально для осінніх вихідних.

Інгредієнти: 200 г гарбуза; 1 ст. л. оливкової олії; за смаком сіль та перець.

Для тесту: 100 г борошна; 1 жовток; дрібка солі.

Для соусу: 50 г вершкового масла|мастила|; 50 мл оливкової олії; 1 ст. л. каперсів; 100 г цукіні

Як приготувати:

1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Гарбуз помийте, почистіть і наріжте кубиками невеликого розміру. Викладіть на лист, застелений пергаментом, полийте оливковою олією і запікайте протягом 20-25 хвилин, поки гарбуз не стане м'яким.

2. Готовий гарбуз викладіть у невелику каструльку і перебийте блендером або розімніть вилкою до однорідного стану, додайте сіль, перець за смаком.

3. Приготуйте тісто. Змішайте муку|борошно|, з жовтком, додайте|добавляйте| щіпку|соль| солі і трохи води. Добре вимісити - тісто має бути досить щільним і не прилипати до рук. Тонко розкотіть тісто та розріжте ножем на невеликі квадратики однакового розміру.

4. Викладіть трохи гарбузового пюре на квадратик тіста, згорніть його навпіл у вигляді трикутника і защипніть краї, щоб отримати равіолі класичної форми, яка схожа на форму пельменів. Відваріть у підсоленій окропі протягом 2 хвилин після спливання.

5. Поки варяться равіолі, приготуйте соус, змішавши в невеликому сотейнику 50 мл оливкової та 50 г вершкового масла з 1 ст. л. каперсів і проварити на маленькому вогні протягом декількох хвилин. Готові равіолі дістаньте шумівкою з води, викладіть у глибоку тарілку, полийте соусом і додайте до них цукіні, порізані тонкими слайсами за допомогою економки.

Читайте також: ПІДБІРКА НЕЗВИЧАЙНИХ СУПІВ ВІД ЄВГЕННЯ КЛОПОТЕНКА

Крем-суп із цвітної капусти «Дюбаррі»

Теплі осінні рецепти від Євгена Клопотенко-Фото 2

 Все, що вам потрібно знати про "Дюбаррі" - те, що це найпростіший і найніжніший суп у світі.

Інгредієнти: 1 шт. цибулі порея; 1 шт. цвітної капусти (500-600 г); 700-800 мл молока; 1 щіпка мускатного горіха; 20 г вершкового масла; за смаком сіль та перець.

Як приготувати:

1. Цвітну капусту розберіть на суцвіття. Закиньте їх у киплячу воду на 1 хвилину, після чого злийте воду.

2. Білу частину цибулі порію поріжте кільцями і обсмажте на сковороді з вершковим маслом, доки цибуля не стане м'якою.

3. У каструлю налийте молоко, додайте цвітну капусту та обсмажений порей, додайте щіпку мускатного горіха, сіль та перець за смаком. Доведіть до кипіння та варіть 7-10 хвилин на найменшому вогні. Перебийте суп занурювальним блендером до отримання однорідної маси та розлийте по тарілках.

Гратен з гарбуза з соусом бешамель

Теплі осінні рецепти від Євгена Клопотенко-Фото 3

 Можна приготувати грат з картоплі, а можна - з гарбуза. Щоб сезонно танув у роті. Відтінити пармезаном. Додати найніжніший бешамель. І все: з дому немає сенсу виходити.

Інгредієнти: 500 г гарбуза; 50 г твердого сиру (грюєр, пармезан); на смак сіль.

Соус Бешамель: 500 мл молока; 50 г цибулі; 30 г вершкового масла|мастила|: 30 г борошна; 1 лавровий лист; 3 горошини чорного перецю; 1 щіпка мускатного горіха (мелений); 2 щіпки солі.

Як приготувати:

1. Приготуйте соус бешамель. У невелику каструльку налийте молоко, додайте цибулю та спеції, доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні 2 хвилини. Зніміть з вогню та вийміть цибулю, лавровий лист та горошини перцю. В іншій каструльці розтопіть вершкове масло на середньому вогні та обсмажте на ньому муку до легкого золотистого відтінку. Зменшіть вогонь, влийте молоко та варіть на маленькому вогні протягом 2-3 хвилин, доки він не почне густіти.

2. Духовку розігрійте до 180 градусів. Гарбуз почистіть і наріжте тонкими слайсами. Трохи посоліть і викладіть тонким шаром у форму для запікання і зверху полийте невеликою кількістю соусу бешамель.

3. Продовжуйте пошарово викладати шматочки гарбуза, рясно поливаючи їх соусом. Коли заповніть всю форму, сформуйте верхній шар із соусу та посипте тертим пармезаном. Запікайте у духовці 25 хвилин.

Банановий кекс з банановими чіпсами

Теплі осінні рецепти від Євгена Клопотенко-Фото 4

Осінь та затишок неможливі без випічки. Щоб теплий аромат наповнював всю квартиру. Щоб увечері під пледом та з чаєм. І ось немає нічого кращого за банановий кекс. Тому що дуже просто та дуже смачно.

Інгредієнти: 140 г вершкового масла|мастила|; 140 г цукру; 140 г мукаї; 2 яйця; 7 г розпушувача для тіста; 3 банани.

Як приготувати:

1. Попередньо приготуйте бананові чіпси. Очистіть один банан і наріжте його кружальцями. Якщо у вас є сушіння для фруктів, скористайтеся нею, якщо ні, то викладіть шматочки бананів на лист, застелений пергаментом, і відправте в духовку, розігріту до 60 градусів на 2 години.

2. Духовку розігрійте до 180 градусів. Приготуйте тісто. Розм'якшене вершкове масло|мастило| змішайте з|із| цукром і збийте міксером, додайте|добавляйте| яйце і добре збийте. Борошно змішайте з розпушувачем, додайте|добавляйте| до рідкої суміші і замісіть тісто. Банани, що залишилися, поріжте дрібним кубиком і додайте в тісто, добре перемішайте.

3. Форму для запікання застелите пергаментом і змастіть вершковим маслом. Викладіть тісто у форму і зверху викладіть бананові чіпси. Запікайте у духовці протягом 30 хвилин. Дайте кексу охолонути у формі, потім вийміть та поріжте на шматочки.

Читайте також: ПРАВИЛЬНЕ ПОЧАТОК ТИЖНЯ

Чай масалу

Теплі осінні рецепти від Євгена Клопотенко-Фото 5

Щоб зігрітися та отримати максимальне задоволення, приготуйте чай масалу. З молоком та спеціями. Солодко, пряно. Справжній порятунок, коли холодно, похмуро, і немає сил.

Інгредієнти: 300 мл молока (будь-якої жирності); 300 мл води; 1 ст. меду; 4 ч. л. чорного чаю; 1 паличка кориці; 1 зірочка анісу; 5 зерен кардамону; 3 горошини чорного перцю; 2 шт. гвоздики; ½ ч.л. імбиру (сухий мелений)

Як приготувати:

1. Всі спеції перебийте у блендері або в керамічній ступці. У невеликій каструльці або чайнику змішайте молоко та воду, додайте заварку чаю, спеції та мед.

2. Доведіть до кипіння, дайте настоятися 5 хвилин, процідіть через сито і розлийте кружками. Якщо хочете отримати більш насичений смак чаю, проваріть його кілька хвилин, а потім вимкніть.

Фото: Юлія Горін/надано прес-службою Євгена Клопотенка

Статті на тему