UA
    RU

    Вулична їжа: поради від food-експерта для вашого здоров'я

    Food-експерт Катерина Лучина розповідає про сучасну «вуличну їжу».

    як провести 14 лютого з хлопцем


    За чому людині канікули? Смішна пісенька з дитячого фільму «Пригоди Петрова та Васечкіна» ставить воістину філософське питання. Справді, навіщо чекати на відпустку, щоб насолоджуватися влітку? Адже головне, що ми робимо на відпочинку – це багато гуляємо на природі та шукаємо гастрономічних насолод від місцевих їстівних спеціалістів. Цю формулу – «прогулянка + їжа» – легко перенести в буденне життя та отримувати щодня необхідну дозу сонця та свіжого повітря.

    Take away – найпопулярніша формула від Лондона та Парижа до Нью-Йорка.


    Тисячі клерків, прихопивши з собою хот-дог чи сендвіч, висипають на вулиці з офісів на обід, щоб погрітися на сонечку на сходах Палацу правосуддя чи Трафальгарської площі.

    Ще краще - роззутися, занурити ноги в прохолодну траву і з'їсти обід прямо на парковому газоні. І якщо всього 10 років тому за словами «вулична їжа» ми уявляли щось безформне, повне мікробів, холестерину, перегорілого жиру та майонезу, то зараз ситуація змінилася докорінно. На вулицю виїжджають фургони, в яких готують кухарі найвищого класу - скажімо, лондонський шатл Вулична кухня очолює Юн Танака, що працював на кухнях п'ятизіркових готелів Інший шеф – Том Колічіо, обличчя американського кулінарного шоу Кращі шеф-кухаря, щодня годує сотні людей сендвічами у фургонах Wichcraft.

    ресторатор Денні Мейєр, один із тих, хто перетворив Нью-Йорк на світову гастрономічну столицю, запускає нові вуличні проекти один за одним. Апофеозом моди на гастрономічний дауншифтинг стала найочікуваніша фуд-прем'єра цього літа: фільм «Кухар на колесах» режисера Джона Фавро (це він зняв дві частини «Залізної людини» та «Ковбоїв проти прибульців») якнайкраще ілюструє бажання кухарів готувати заради задоволення.


    Пафос крохмальних скатертин і фамільного срібла відходить у минуле: foodie всього світу виходять на вулиці навколо найбільших ринків світу в пошуках натхнення, нових ідей і просто хорошої їжі – що важливо за чесною ціною.

    43546556

    Food-експерт Катерина Лучина, яка пише про гастрономію з 2000 року, розповідає про те, як збирається на пікніки:



    Достатньо захопити з собою пару видів сиру, яблука, хамон, свіжий хліб, вино чи чай із медом (залежно від погоди) та плед. Щоб все це набуло більш урочистого або романтичного вигляду, можна взяти справжній посуд.

    Статті на тему