У ресторані Citronelle під егідою посольства Франції з успіхом відбулисягастрономічні вечори «10 ans d'inspiration…» з мішленівським Шеф-кухарем Едуардом Лубе
«Протягом 10 років ми несемо цінність Французької гастрономії, що включена до списку «нематеріальної культурної спадщини людства». палаці, присвяченому саме включенню французької кухні до списку «нематеріальної культурної спадщини людства», - Марія Дідковська - засновник ресторану Citronelle.
Найкращий шеф-кухар року у Франції, за версією відомого гіда Gault Millau, володар двох зірок Мішлен, Едуард Лубе. Шеф, що розпочинав традицію щорічних мішленівських вечорів у Citronellі.
Під час гастролей Шеф провів майстер-клас для журналістів та приготував 2 неймовірні вечірки з 9-ти страв для гостей Citronelle. До кожної страви сомельє ресторану разом з Едуардом Лубе підібрали особливі французькі вина, а до вибраних страв у меню подавали легендарний віскі The Macallan, що подарувало гостям нові та дивовижні поєднання смаків. Серед них – артишоки барігуль з чорним люберонським трюфелем та ягодами ялівця, фуа гра з ревенем, неймовірний тартар із середземноморської барабульки з осетровою ікрою, філе оленя з яблуками та соусом із зелених томатів з безсмертником , які Шеф привіз від своїх крафтових постачальників з регіону Савуа, під акомпанемент лімітованого релізу The Macallan Rare Cask.
Магічну атмосферу вечорів створювала Марина Круть на найстаровиннішому музичному інструменті -бандурі — неймовірна співачка, учасниця Голосу країни та фіналістка відбору на Євробачення.
Едуард Лубе виріс у Валь-Торансі, гірськолижному курорті, що будувався в1970 році, де його мати Клод заснувала свій перший ресторан.
Любити гастрономію Едуарда навчила сім'я. Серед його дитячих ворожень одні з найцінніших – ранні роки, проведені біля плити разом з бабусею та дідусем, що жили неподалік. Едуард вступив до французької команди лыжного спорту для юнаків, але його мати порадила йому обрати навчання у кондитерському мистецтві, що було більш безпечним майбутнім, ніж спортивна кар'єра.
У 1983 році Клод розпочала будівництво чотиризіркового готелю Fitz Roy (Relaiset Château), де Едуард Лубе отримав свій перший великий досвід.
Потім він стажувався у різних світових ресторанах у Європі та Америці, а повернувшись до Франції, Едуард відправив листа двадцяти найкращим французьким шеф-кухарям. Тільки один відповів: Ален Чапел у Міонні, який навчив його «поваги до продукту». Потім він приєднався до команди Марка Вейрата в Ансі. Поруч із ним він зустрів свою дружину Ізабель Гуелпа, племінницю шеф-кухаря.
У 1992 році Лубе відкрив Le Moulin de Lourmarin у містечку Лурмарен. Разом з Адріаном Ломбардом, колишнім садівником, вони виростили місто площею 5 гектарів, що постачало сировину для ресторану: фрукти, сімейні овочі та зелень. Паралельно із Le Moulin шеф-повар відкрив пекарню Le Comptoir d'Édouard, а також магазин делікатесів. У 1995 році Лубе отримав свою першу зірку Мішлен і став наймолодшим шеф-кухарем Франції. Через 3 роки – друга зірка.
Клод, мати Едуарда, купила ферму у Бонні. Лубі перетворив її на чудовий готель та відкрив ресторан, посадивши сад і створивши ботанічну стежку. У березні 2006 року його кухня була відзначена Red Gault Millau Guide. У 2011 році Yellow Guide назвавши його шеф-кухарем року.
Найвідомішим маркетом чорного трюфеля у Європі є прованський Рішранш. Саме тут продається найбільше кількість «чорних діамантів», щотижня – близько 700 кг. До цього диво-гриба ставляться настільки поважно і з таким благоговінням, що ось уже понад 30 років у Рішранш діє Братство Чорного Діаманта. Наш зірковий Шеф Едуард Лубе є почесним членом Братства, яке щорічно відкриває початок сезону трюфелів, улаштовуючи урочисту процесію по головній вулиці міста під час Трюфельної Месі (la Messe de la Truffe). Меса проходитиме провансальською мовою і читається на честь Святого Антонія (покровителя трюфеля та охотників на трюфель) з метою благословити цей цінний гриб.
Вечори проходили під егідою посольства Франції в Україні.
Ексклюзивним автомобільним партнером гастрономічних вечорів у Citronelle став официальний імпортер BMW ALPINA в Україні – АВТ Баварія – що презентував надпотужний автомобіль BMW ALPINA B8 Gran Coupe, що розвиває вражаючі 621 к.с.
Традиційно підтримують мішленівські вечори юридична фірма ASTERS, група компаній DIM з проектами преміум класу А136 Highlight Tower та Park Lake City, мережі мультибрендових бутіків DOMINO group та нішевої парфумерії ЖАН, першокласна франшиза салонів краси PIED-DE11 , ювелірні бутики Il Cammeo, унікальність яких полягає в тому, що це єдина компанія в Україні, чиї колекції відбирає гемолог, що володіє більш ніж 14 дипломами європейських гемологічних інститутів.
Туристична компанія Chance Travel Club розіграла серед гостей увечері 3 поїздки на вихідні до Марселя, Довіля та Канн з проживанням у готелях InterContinental Marseille - Hotel Dieu, Hotel Barriere Le Normandy Deauville, Нôtel Martinez Cannes. Ці готелі заслужили ідеальну репутацію навіть найвибагливішої публики і вважаються одними з найкращих на узбережжі.
Група компаній DIM розіграла сертифікати на квадратні метри у своїх преміальних комплексах — А136 Highlight Tower та Park Lake City. Проекти знаходяться на етапі реалізації, а тому на вибір покупців широкий вибір зручних планувальних рішень.
Фото надала пресслужба
Читайте також: ЗИМОВА КАЗКА: ЧОМУ СТИЛЬ APRES-SKI ПОПУЛЯРЕН ВЖЕ майже СТО РОКІВ