UA
RU

Курс на успіх: 4 кар'єрні стратегії для жінок

Редагувати переклад

Сьогодні представниці слабкої статі активно працюють у багатьох сферах, займають відповідальні посади та створюють власні компанії. Проте нам ще точно є куди рости.

Кар'єрні стратегії для жінок

Кар'єрні успіхи жінок останнім часом справді стали набагато помітнішими. Наприклад, в управління компаніями з того ж таки списку Forbes все частіше залучають фахівців-жінок. З одного боку, здається, що світ бізнесу поступово відходить від чоловічих стандартів, але, з іншого боку, очевидно, деякі перекоси все ще існують. Зокрема, це проявляється у розподілі зарплат. Так, у США, залежно від професії, жінки заробляють на 20-25% менше за чоловіків. Про цю тенденцію свідчить і горезвісний скандал із гонорарами, який нещодавно спалахнув у Голлівуді.

Читайте також: За зйомки в «Картковому будиночку» Робін Райт отримувала менше Кевіна Спейсі

Щоб досягати нових висот, дівчатам варто дотримуватись кількох кар'єрних стратегій, які допоможуть обійняти бажані посади. Американський блогер, автор та кандидат наук Катаріна Хансен представила основні з них.

Навчайтеся якнайбільше

Жінки зміцнюють свої позиції у плані кар'єри, а й у питаннях освіти. Якщо 1975 року в Америці більшу частину дипломів бакалаврів та магістрів отримували чоловіки, то до 2000 року першість перехопили жінки. Хоч як крути, а хороші посади залежать саме від освіти, якої потрібно прагнути.

Для отримання нових знань вже не потрібно вступати до дорогих університетів та кілька років проводити на студентській лаві. Цілком достатньо книг та онлайн-курсів. Використовуйте інформацію, доступну в мережі. До речі, 52% усіх інтернет-юзерів сьогодні – це жінки.

Розширюйте список контактів

Зв'язки, як і раніше, керують світом. Саме тому ваша адресна книга в поштовій скриньці та на смартфоні має бути якомога повніше. Для того, щоб заводити нові корисні знайомства, дотримуйтесь правил хоча б раз на кілька місяців відвідувати тематичні конференції та форуми. Згідно з одним із досліджень, проведених кілька років тому, жінкам набагато краще вдається знайти нову роботу через зв'язки порівняно з чоловіками.

Не забувайте про планування

Ви повинні точно знати, куди йдете. Звичайно ж, велика частка ймовірності, що збудовані плани можуть не здійснитися, проте вони зададуть курс вашого розвитку. Розпишіть на аркуші паперу, де і як ви бачите себе через 10-15 років.

Займайтеся розвитком своїх талантів

Для цього можна, перш за все, постаратися придбати ментор, який допоможе знайти правильний шлях розвитку. Це може бути будь-хто – від старшого колеги до кар'єрного коуча.

Крім того, не варто нехтувати і власним поступом. На думку експертів, жінка, яка прагне досягати і перемагати, повинна повідомити про це своє оточення. Якщо ви ненав'язливо розповідатимете колегам або партнерам про свої кар'єрні амбіції, можливо, одного разу вони здійсняться.

І, звичайно ж, варто розвивати таланти, а ще – отримувати нові скіли. Головне завдання спочатку – напрацювати професійний досвід. Цього можна досягти, наприклад, пробуючи себе на різних посадах.

Статті на тему
6 вчинків, про які ви можете пошкодувати у 30
10 ідеальних професій для тих, хто любить подорожі
14-річна донька Сінді Кроуфорд знялася для обкладинки журналу

Фото: Gettyimages

Статті на тему