UA
RU

5 найстильніших жінок зі світу технологій

Редагувати переклад
Від додатків для знайомств до пристроїв ДНК-тестування ці п'ять впливових жінок створюють і просувають технології, які ми використовуємо кожен день.

Марісса Майєр

GettyImages-526657680

Справжня зірка Cиликонової долини, колишній президент Yahoo (з 2012 до 2017). З моменту отримання до рук штурвала цього IT-гіганта почала активно модернізувати контент, проводити досить агресивну політику придбання сторонніх продуктів та запроваджувати суворі правила на робочому місці. До цього моменту 13 років піднімалася кар'єрними сходами Google, визначаючи зовнішній вигляд та ідеологію продуктів компанії.

Особливості стилю: Марісса Майєр відкрито зізнається у своїй любові до взуття, а тьмяному дрес-коду надає перевагу яскравим кольорам і сукням з художніми принтами, колекціонує кашемірові кардигани. Колись заплатила $60 000 на благодійному аукціоні, щоб пообідати із дизайнером Оскаром де ла Рента.

Читайте також: 7 КРАЩИХ ЖІНОК-РЕЖИСЕРІВ

Анжела Арендс

Burberry Prorsum Arrivals - LFW Autumn/Winter 2010

Анжела Арендс, яка залишила посаду старшого віце-президента з роздрібної та інтернет-торгівлі Apple у квітні 2019 року, вважається однією з найзнакових фігур компанії. Цікаво, що мода їй близька більше, ніж технології: з 2006 до 2014 року вона обіймала посаду генерального директора Burberry. Разом із дизайнером Крістофером Бейлі перетворила традиційний бренд на багатомільярдну компанію.

Крім того, під її керівництвом Будинок Burberry став першим у світі представником високої моди, який почав просувати свій одяг у соцмережах. У 2015 році Forbes віддав їй 25-е місце у списку найвпливовіших жінок світу та 9-те — Великобританії. На відміну від Марісси Майєрс вважається демократичним управлінцем, а працівники компанії навіть можуть писати їй листи з питаннями.

Особливості стилю: в її гардеробі ще й досі багато Burberry. Вона любить акуратно скроєні чорні сукні, вечірні вбрання, що відкривають відточені руки.

Єва Чен

5 найстильніших жінок зі світу технологій-Фото 3

Кар'єра Єви Чен розпочиналася в американському глянці, а сьогодні вона є головою співпраці Instagram із модними брендами. Єва Чен має більше мільйона передплатників у Instagram, де вона любить демонструвати свою головну пристрасть — взуття.

Особливості стилю: любить сукні та спідниці, завжди слід трендам, вдало поєднуючи найкращі з них.

Читайте також: GIRL POWER: ЖІНКИ-ДИЗАЙНЕРИ, ЯКІ ЗМІНИЛИ СВІТ МОДИ

Вітні Вульф

5 найстильніших жінок зі світу технологій-Фото 4

Знає все про знайомства онлайн і на собі пережила горезвісний сексизм в IT. Вона — колишній віце-президент Tinder, навколо якого 2014 року спалахнув гучний скандал. Вітні Вульф хотіли вирішити статус співзасновника, оскільки молода жінка на такій високій посаді, на думку її колег-чоловіків, робила компанію несерйозною. Справа Вульф стала розкольницькою в Силіконовій долині, і лавина претензій посипалася щодо інших великих компаній, у тому числі Twitter і Facebook.

Уітні Вульф також заснувала Bumble - перший додаток для знайомств, де вибір роблять жінки. Як каже Вульф, вона була мотивована бажанням запропонувати протиотруту для женоневисницького ринку. Основу команди Bumble становлять жінки.

Особливості стилю: носить все: від тренувальних штанів та джинсів до жакетів Iro та Chanel. Особливо любить туфлі Manolo Blahnik. Як каже Вітні, «вони її нав'язлива ідея», тому вона зібрала вже цілу колекцію у кожному кольорі.

Енн Воджіски

GettyImages-512929424

Енн Воджискі – співзасновник та головний виконавчий директор компанії 23andMe, що пропонує доступні генетичні тести. Вона була одружена з співзасновником Google Сергієм Бріном, який вклав $3,9 млн у 23andMe у травні 2007 року. Незабаром набір для тестування за $999 був названий журналом Time «Винаходом року», Енн Воджискі з'явилася на шоу Опри Вінфрі, а Національний інститут охорони здоров'я надав їй грант у розмірі $1 000 000.

Особливості стилю: воліє прості та ділові сукні, які облягають її мініатюрну фігуру та підкреслюють відданість спортивному способу життя.

Статті на тему