UA
RU

7 фільмів про подорожі

Редагувати переклад
Ці фільми, що розповідають про подорожі в різні куточки земної кулі, об'єднує одне: після їх перегляду хочеться зібрати речі і вирушити назустріч пригодам. Тепер хоч би подумки!

«Сім років у Тибеті»

7 фільмів про подорожі-Фото 1

Біографічний фільм 1997 року розповідає про пригоди австрійського альпініста Генріха Харрера (Бред Пітт) у Тибеті у роки Другої світової війни. Залишивши вдома вагітну дружину, він вирушає підкорювати Гімалаї в ім'я Рейха. Проте спочатку йому не щастить із погодою, а потім він взагалі потрапляє в полон до британської влади. Пройшовши низку випробувань, Генріх опиняється у закритому місті Лхасі, де йому судилося провести довгих 7 років. Інша культура, спілкування з юним Далай-ламою, почуття провини перед сином, якого він ніколи не бачив, - все це змушує головного героя переглянути своє егоїстичне світосприйняття та стати на шлях просвітлення.

«Поїзд на Дарджилінг»

«Поїзд на Дарджилінг»

Фільм про пригоди трьох братів, які вирушили в тривалу подорож поїздом Індією з метою відновлення сімейних зв'язків і набуття духовного просвітління. У дорозі з ними трапляється маса кумедних ситуацій: чого варта погоня з чемоданами за поїздом. Колоритні індійські пейзажі, дивовижні місцеві традиції, якісний гумор та динамічний сюжет – все це можна знайти у фільмі режисера Веслі Андерса. За своєю сюрреалістичною атмосферою фільм схожий на «Готель Гранд Будапешт», також знятий Андерсом.

Читайте також: ВЕЛИКИЙ ФОРМАТ: ЩО ПОДИВИТИСЯ І ПОШИТАТИ НА КАРАНТИНІ

"Неймовірне життя Уолтера Мітті"

"Неймовірне життя Уолтера Мітті"

Уолтер Мітті – невпевнений у собі співробітник журналу Life, у якому він відповідає за ілюстрації. Велику частину часу він проводить у мріях, представляючи яким могло б бути його життя, якби він був сміливішим. Якось Мітті не знаходить фотографію, затверджену на обкладинку. Єдиний шанс її отримати – розшукати самого фотографа. Так Уолтер пускається у тривалу подорож, що її повністю перетворює. У фільмі можна спостерігати неймовірні краєвиди Ісландії, Гренландії, Гімалаїв.

"Їж Молися кохай"

7 фільмів про подорожі-Фото 4

Мабуть, один із найпопулярніших фільмів про подорожі, який підштовхнув багатьох дівчат піти стопами головної героїні. Рецепт проти депресії Елізабет Гілберт, яка усвідомила, що живе не своїм життям, три країни на букву «і»: Італія, Індія, Індонезія. В Італії вона пізнає насолоду, в Індії – духовне просвітлення, на Балі – любов. Яскраві пейзажі та Джулія Робертс у головній ролі йдуть фільму, знятому за однойменною автобіографічною книгою Елізабет Гілберт, лише на користь.

«Кон-Тікі»

7 фільмів про подорожі-Фото 5

В основі пригодницької картини – подвиг відомого норвезького мандрівника та вченого-антрополога Тура Хейєрдала, який перетнув Тихий океан на невеликому плоту «Кон-Тіки» у 1947 році і показав, що людські можливості не мають меж. Грозовий шторм, пекуче сонце, підступна течія, напад голодних акул – героїв фільму чекає чимало випробувань на шляху до своєї мети.

Читайте також: ПЛЕЙЛІСТ НА КАРАНТИН: ЖИТТЯ СТВЕРДЖУВАЛЬНА МУЗИКА ДЛЯ ВИМУЖЕНИХ КАНІКУЛ

«З Африки»

7 фільмів про подорожі-Фото 6

Події картини режисера Сідні Поллака розгортаються у 1914-1931 роках у Кенії. Фільм розповідає про історію кохання датської баронеси Карен фон Бліксен-Фінеке (Меріл Стріп) та африканського мисливця Дениса (Роберт Редфорд). Велична природа Африки, чудова музика та чудова гра акторів принесли фільму сім заслужених «Оскарів».

«Че Гевара: Щоденники мотоцикліста»

7 фільмів про подорожі-Фото 7

Перед тим, як стати знаменитим революціонером, Ернесто Че Гевара разом зі своїм другом Альберто Гранадо об'їздив усю Південну Америку. Вирушаючи в подорож, студент Ернесто навіть не підозрював, що вона настільки змінить його життя, змусивши замислитися про політичну ситуацію в країні. В основі фільму лягла книга спогадів Че Гевари «Подорож на мотоциклі».

Статті на тему