UA
RU

Анджеліна Джолі та Бред Пітт: драма «Біля моря»

Редагувати переклад

У четвер, 10 грудня, у прокат виходить нова режисерська робота Анджеліни Джолі – драма «Біля моря», в якій вона з чоловіком Бредом Піттом розіграла сімейну драму. Редакція Marie Claire вже встигла подивитися цю картину.

Цей фільм точно стане кінцем доби Анджеліни Джолі як секс-символу Голлівуду. Власне, Джолі методично домагалася цього останніми роками, рідко з'являючись на публіці та зробивши вибір на користь режисури. Вона навіть заявила, що ніколи не почувалася комфортно перед камерою – у щирість цього складно повірити, звучить скоріше як проголошене вголос виправдання для себе, свого кар'єрного вибору.

2

«Біля моря» – третій повнометражний фільм Джолі-режисера – і «найлегший» з її робіт. Попередні два так чи інакше торкалися теми війни, а тут – сімейна драма, та ще й зіграна на пару з Піттом – схоже на реалізацію таємної мрії багатьох «доброзичливців» зіркової пари нарешті їх розлучити. Якщо дивитися фільм із цього погляду – виходить чиста, нерозбавлена ​​помста Анджеліни глядачеві. Всі 122 хвилин, протягом яких мало що відбувається на екрані (двері в номер приморського готелю відчиняються, двері в номер приморського готелю зачиняються), Джолі змушує нас ненавидіти її та шкодувати Пітта – загалом, доводить до катарсису всі ті почуття, які багато хто і так відчувають. Не факт, що обґрунтовано.

Періодом, що обрамляє драму, Джолі обрала 70-ті, за її словами, щоб спокуси сучасного цифрового життя не відволікали від голих емоцій головних героїв. Проте антураж – природне світло, робота костюмера, що радує око модних редакторів – не відволікають, а швидше, хоч якось розважають під час перегляду фільму. При цьому Пітт - позбавлений натхнення письменник, який щодня спускається в єдиний бар біля моря і напивається в устілку, щоб хоч якось компенсувати факт, що його особисте життя і кар'єра пішли наперекосяк, як завжди, дуже гарний. Йому беззастережно віриш, і нехай він називає себе козлом, тут він все одно хороший хлопець.

1

У Джолі було складне завдання - зіграти танцівницю, що вийшла в тираж, у якої, до того ж, в особистому житті з'явилася непереборна, на її погляд, сумна обставина. Запроси вона на цю роль іншу актрису - ту ж Кейт Уінслет, «Біля моря» могло б стати дуже міцною драмою, що перевертає у жіночої аудиторії все всередині. Але Анджеліна вважала за краще думати, що зможе витягнути цей образ сама. Нудні картинні пози, які вона, одягнена в пеньюари, приймає, старий макіяж, погляди спідлоба і навіть голі груди, які у фільмі актриса демонструє не раз, не висловлюють адекватно внутрішніх мук героїні. І якщо є термін overdressed, то в даному випадку це overacted. Проте «Біля моря» варто подивитися хоча б заради моментів вуайєризму – коли героїня Джолі підглядає за молодою гарячою парочкою, яка оселилася за стінкою.

Якби я був на місці Анджеліни, я б зняла зовсім інше кіно: про бажане потай, але ненавмисне вбивство. Ввела б нову дійову особу – детектива, який підозрює в ньому героїню Джолі, який, однак, виявляється не в змозі її провину довести. Пітт з великого кохання довелося б прикривати свою дружину, раптом отримавши бажаний матеріал для роману, де діють вигадані (ага, як же) персонажі. Загалом, вигадала б щось, що наблизить глядача до містера і місіс Сміт, якими десять років тому ми всі захоплювалися.

Статті на тему