UA
RU

Critics' Choice Awards 2016: найкращим фільмом став «Ла-Ла Ленд»

Редагувати переклад

Учора у Голлівуді відбулася церемонія вручення премії Critics' Choice Awards. Це нагородження за традицією стало першим у черзі нагород світу кіно, слідом за яким ми дізнаємось володарів Золотого глобусу та Оскара.

Команда фільму "Ла Ла Ленд"

Як правило, результати цих премій не надто відрізняються одна від одної, але винятки таки бувають. Отже, хто ж удостоївся цьогорічних статуеток?

Без несподіванок

Про те, що фільм «Ла-Ла Ленд» з Еммою Стоун та Райаном Гослінгом у головних ролях чекає успіху, критики заявили вже на презентації картини під час Венеціанського кінофестивалю. З того часу розмови про можливості картини претендувати на Оскар не вщухають, і, схоже, в них є частка правди. Саме «Ла-Ла Ленд» на Critics' Choice Awards 2016 був визнаний найкращим фільмом року. Мюзиклу вдалося залишити позаду багатьох гідних конкурентів – картини «Прибуття», «Диво на Гудзоні», «Місячне світло» та інші. Режисер проекту Дем'єн Шазелл теж не пішов цього вечора без нагороди. Перемога в номінації «Найкращий режисер» дісталася саме йому, хоча за неї серед інших боролися такі метри, як Мел Гібсон та Дензел Вашингтон. Загалом «Ла-Ла Ленд» був удостоєний 9 нагород.

Емма Стоун і Райан Гослінг
Емма Стоун і Райан Гослінг

У номінації «Найкращий актор» теж обійшлося без сенсацій. Ним став брат Бена Аффлека – Кейсі Аффлек – за роль у фільмі «Манчестер біля моря». Найкращою актрисою кінокритики визнали Наталі Портман. Її прониклива гра у фільмі «Джекі», мабуть, нікого не змогла залишити байдужим.

Махершала Алі
Мархершала Алі

Найкращим актором другого плану став Махершала Алі за роль у фільмі «Місячне світло», а найкращою акторкою другого плану – Віола Девіс за фільм Дензела Вашингтона «Збори».

Наталі Портман
Наталі Портман

Найкращим адаптованим сценарієм став сценарій до фільму «Прибуття», який якраз зараз іде в українських кінотеатрах.

Червона доріжка

Крім нагород, в епіцентрі уваги на заходи, звичайно ж, опинилися зірки кіно. Найяскравішими гостями Critics' Choice Awards 2016 однозначно стали Емма Стоун та Віола Девіс, які вразили присутніх своїми образами. До речі, на заході був присутній і колишній коханий Стоун Ендрю Гарфілд. Пара розлучилася після трьох років відносин у жовтні минулого року, але і Емма, і Ендрю продовжують говорити один про одного в інтерв'ю і навіть зізнаються у почуттях.

Джастін Тімберлей і Джессіка Біл
Джастін Тімберлейк та Джесіка Біл

Молоді тата, які цього року вдруге стали батьками – Райан Рейнольдс та Райан Гослінг – весь вечір спілкувалися за лаштунками шоу. Їм було про що поговорити.

Ще одним предметом жвавих обговорень на Critics' Choice Awards 2016 стали зіркові пари, що з'явилися на червоній доріжці церемонії. Серед запрошених гостей були Джастін Тімберлейк з дружиною Джесікою Біл, «відчайдушна домогосподарка» Фелісіті Хаффман із чоловіком Вільямом Мейсі, Еммі Адамс та Даррен ле Галло та інші імениті пари.

Статті на тему
Джіджі Хадід, Лілі Дональдсон, Леді Гага та Сальма Хайєк: найкращі образи червоної доріжки British Fashion Awards 2016
Греммі-2017: хто отримає нагороди
Верхні рядки хіт-парадів: журнал Time назвав найкращі пісні 2016 року

Фото: Gettyimages

Статті на тему