UA
RU

Емма Уотсон про гендерну нерівність «Гаррі Поттера» та фемінізм

Редагувати переклад

Гендерна нерівність на знімальному майданчику Гаррі Поттера змусила актрису стати на шлях захисту прав жінок.

GettyImages-481757769

З кожним днем ​​Емма Вотсон стає все більш серйозним борцем за права жінок. І, як виявилося, робота в «Гаррі Поттері» відкрила акторці очі на ґендерну нерівність, що панує у суспільстві.

Вотсон зробила чимало у справі боротьби за рівні права. У 2014 році вона заснувала організацію He For She та говорила про гендерну рівність на Генеральній Асамблеї ООН. Кілька місяців тому оголосила про річній перерві в акторській кар'єрі, необхідному їй для того, щоб зосередитись на кампанії із захисту прав жінок.

У своїй бесіді з активістом та актрисою Джиною Девіс (засновниця Інституту з ґендерних питань у ЗМІ) Емма розповіла про свої перші зіткнення з ґендерною нерівністю та ситуаціями, коли вона помічала, що жінки у меншості, у тому числі і перебуваючи на знімальному майданчику «Гаррі Поттера ».

Смішно, коли я дивлюся на своє життя. Моя початкова школа складалася на дві третини з чоловіків та одну третину – з жінок. У мене є чотири брати. А коли я знімалася в «Гаррі Поттері», співвідношення найчастіше було таким самим: дві третини чоловіків, одна третина – жінки.

Емма зізналася, що це підштовхнуло її (в істинному стилі Герміони) відкопати дослідження Інституту Джинси Девіс і виявити, що кіно та індустрія розваг, як правило, працюють на користь чоловіків.

Коли я вивчила дослідження і побачила, що тільки 21% жінок зайняті в кіновиробництві і тільки 31% ролей, що говорять, - жіночі, я почала бачити це всюди. Це набагато серйозніша проблема.

Статті по темі:

Who runs the world: головні феміністки Голлівуду
Сексизм у науці: чому жінок продовжують вивчати?
10 цитат Емми Уотсон про жінок та фемінізм

Фото: Gettyimages

Статті на тему