UA
RU

Головний претендент на премію "Оскар" - драма "Дівчина з Данії"

Редагувати переклад

Готуючись до церемонії вручення найпрестижнішої кінопремії «Оскар», ми не можемо не згадати одного з найголовніших претендентів на цьогорічну перемогу — картину «Дівчина з Данії».

«Дівчина з Данії» – головна кіноновинка 2015 року. По-перше, тому що фільм торкається теми, що викликала великий резонанс у суспільстві, — тему трансгендерності (спасибі, Кейтлін Дженнер). По-друге, картина цінна своїм акторським складом: жіночний Едді Редмейн, зірка кінематографа Алісія Вікандер і дружина Джонні Деппа. Ембер Хьорд.

Читайте також: Трансмісія: сім найвідоміших трансгендерів планети

По-третє, фільм заснований на реальних подіях, розповідаючи історію датської художниці Герди Вегенер та її чоловіка Ейнара. Маючи від природи жіночні риси обличчя, останній працював у своєї дружини моделлю для зображення жінок. Ейнар настільки вжився в роль, що почав носити сукні та називати себе Лілі Ельбе. Згодом Вегенер вирішив змінити стать. Це була перша в історії операція з корекції статі. Після смерті Лілі Ельбе у 1931 році її історія життя стала сюжетом одразу кількох книг, крім того, її випадок був унікальним для науки сексології.

Статті на тему