UA
RU

Що дивитися в кіно: новий фільм із Райаном Гослінгом

Редагувати переклад

В український прокат вийшов новий фільм із Райаном Гослінгом «Славні хлопці». Чим він цікавий – читайте у кіноблозі нашого старшого редактора.

TNG_Day_#42_01232015-324.dng

Райан Гослінг любить дивні ролі — у цьому сенсі Голлівуду, який наполегливо намагався запропонувати акторові плоске амплуа героя-коханця, не вдалося його підім'яти. Схоже, що Гослінг, який пару років тому став героєм дорослого розмальовки Colour Me Good Ryan Gosling, у виборі ролей «радиться» зі своїм чорним почуттям гумору. З іншого боку, він у чомусь прагне повторити акторський шлях Бреда Пітта, вибираючи крутих персонажів, «підрехтованих» життям не на краще. Так і головний герой «Славних хлопців» Холланд Марч — детектив-невдаха, що залишився без дружини, і так-сяк, що примудряється виховувати тинейджера-дочка, влипає в дивну історію, яку, хочеш-не хочеш, але треба докрутити до кінця.

Дія фільму вміщена у зручні у сенсі стилю 70-ті, що змушує згадати недавній детектив Пола Томаса Андерсона «Вроджена вада» (Inherent Vice, 2015) з Хоакіном Феніксом у головній ролі. Ось тільки на відміну від «Пороку», «Славні хлопці» не вдаряються в наркоманські флешбеки, а здебільшого знаходять у дивакуватій реальності кіно для дорослих, якщо не брати до уваги епізоду в автомобілі з бджолами-вбивцями (має бути якась дивна манія) у нашого героя).

TNG_Day#44_01272015-306.dng

Друга паралель під час перегляду приходить майже відразу - пам'ятаєте "Поцілунок навиліт" (Kiss Kiss Bang Bang, 2006) з Робертом Дауні-молодшим? Там були детектив, шахрай і актриса, тут детектив, найманий бандит (у душі обов'язково справедливий, у виконанні Расселла Кроу) і дівчинка-підліток, що розслідують смерть порноакторки і весь фільм шукають якусь Амелію. Схожість двох стрічок пояснюється досить просто: сценарій до обох писав, а також режисирувала їх одна людина — Шейн Блек. А він — велика фігура для тих, хто пам'ятає найкращі екшени дев'яностих: «Смертельна зброя» з Мелом Гібсоном, «Останній бойскаут» із Брюсом Віллісом, тоді ще молодими та задерикуватими. Звідти ж Шейн із почуття ностальгії, не інакше, прихопив блондинку Кім Бесінджер — однак її камбек, за великим рахунком, очок фільму не додає: надто прісний персонаж, та й Кім, по суті, сильною актрисою з самого початку не можна було вважати.

TNG_DAY_#04_10292014-106.dng

Прогалину в жіночому дорослому персонажі повністю заповнює 15-річна Ангурі Райс. Цій маленькій світлоокій блондинці потрібно дати кілька років, щоб вона подорослішала і змогла зайняти місце у значній обоймі австралійських актрис, що завоювали Голлівуд. Колись номером один серед них вважалася Ніколь Кідман, зараз на гребені хвилі Марго Роббі, з її літніми прем'єрами — «Тарзаном. Легендою» (30 червня) та «Загоном самогубців» (4 серпня). Є шанс, що й Ангурі доросте до небес — у «Славних хлопцях» вона зіграла нарівні із Гослінгом та Кроу.

TNG_Day_#31_12092014-126.dng

Дівоча радість «Славних хлопців» — не лише Гослінг із похмілля, а й «білий комірець» Метт Бомер. До речі, ось він готовий новий Бонд. На ньому, як і на Томі Хіддлстоні, чудово сидять костюми, а в погляді відчувається та сама «блакитна сталь», яку щосили зображував герой «Зразкового самця» Дерек Зулендер.

Загалом, якщо ви легко піддаєтеся чарівності сімдесятих, любите старомодні детективи і не проти поглянути на Райана Гослінга навіть якщо той не оголює свій торс, у «Славних хлопців» є шанс вам сподобатися.

Статті на тему