UA
RU

Детокс шкіри обличчя: як правильно виводити токсини

Редагувати переклад

Анна Руссу вивела основні принципи детокс-програми для краси та здоров'я шкіри.

Portrait of smiling woman in sun hat

 

Токсини, які виробляються в шкірі у відповідь на стреси, втому та неправильний спосіб життя, діють на будь-яку дівчину як злі чари, уповільнюючи виробництво колагену та еластину. Результат – у нас на обличчі: тьмяний колір шкіри, в'ялість, темні кола під очима. Здається, боротися із ворогами сучасної жінки практично неможливо. На допомогу приходить слово, яке постійно у нас на слуху, – детоксикація.

Дивимося в корінь

Детокс передбачає виведення зі шкіри токсинів та продуктів життєдіяльності клітин: ці шкідливі речовини накопичуються у клітинах, порушуючи їхню роботу. В результаті обмінні процеси у шкірі сповільнюються, утворюється застій рідини, з'являються набряки та темні кола під очима, тьмяність, зморшки та висипання. Якщо своєчасно вивести токсини, всього цього можна уникнути (у крайньому разі – поступово нормалізувати метаболізм у клітинах).

І хоча здавалося б детоксикація здається пльовим справою, але насправді це може бути досить складним процесом. Наприклад, якщо до інтоксикації призвела низка вечірок, очистити клітини шкіри буде просто. Але якщо причина криється в збої однієї із систем організму – буде потрібно серйозне лікування. Адже поки ви не усунете внутрішню проблему, шкіру вам не вдасться привести.

Програма мінімум

aGzpXXO709Q
Перший крок по дорозі до очищення організму – зміна системи харчування. Порції мають бути невеликими (до двохсот п'ятдесяти грамів) та збалансованими за вмістом білків, жирів та вуглеводів. Налягайте на овочі та фрукти – харчові волокна, які містяться, сприяють виведенню шлаків. Вода – ваш найкращий друг на час детоксикації. Чай, кава, молоко, кефір чи питний йогурт до цієї категорії не входять. Намагайтеся випити необхідний обсяг до п'ятої вечора, щоб не перевантажувати нирки. Пам'ятайте, що цивілізований детокс не має нічого спільного зі стресовим чищенням організму, що зустрічається в багатьох східних практиках і має на увазі грубе втручання в роботу всього шлунково-кишкового тракту.

aGzpXXO709Q
Часто до інтоксикації наводить дефіцит кисню – гіпоксія. У цьому стані у шкірі уповільнюються процеси виведення продуктів життєдіяльності клітин, а токсини легше проникають углиб. Тому часто для детоксикації рекомендують креми, які містять інкапсульований кисень. Потрапляючи в шкіру, останній вивільняється із капсул і запускає всі процеси виведення токсинів, а також регенерації. Самоочищення шкіри також стимулюють засоби з вітамінами А, С та Е. Обов'язкові при детоксикації шкіри та морські водорості. Особливо маски на основі ламінарії та фукусу: у їх складі альгінова кислота та солі, яких немає в інших рослинах. Цим маскам під силу навіть витягнути солі важких металів із глибоких шарів шкіри. Детокс-ефект мають і суперфуди, на основі яких все частіше розробляють засоби для догляду, наприклад, Énergie De Vie, Lancôme.

Énergie De Vie, Lancôme

 

aGzpXXO709Q
Будь-який масаж обличчя, навіть найпростіший, прискорює рух крові та лімфи, а отже, включає і процеси виведення. Тому запишіться на місячний курс (дві процедури на тиждень) гідровакуумного або лимфодренажного масажу, обгортання з водоростей. Ці процедури покращують дренажні функції організму, нормалізують роботу сечовидільної та травної системи. В результаті токсини та шлаки виводяться швидше. Під час перших процедур ви відчуєте, як організм оновлюється, очищується та відпочиває. Зазвичай після подібних процедур фахівці радять не займатися спортом до кінця дня, а присвятити час релаксації: зрештою процедури представляють певний стрес для організму.

ВИСНОВОК: Детокс – це не голодування, не нескінченні овочеві смузі та не колонотерапія. Насамперед, це комплекс заходів, які допомагають природному очищенню організму. Саме тому, що правильний детокс займає досить тривалий час і проводить організм через всі стадії очищення, він не повинен ставати вашим SOS-засобом для моментального перетворення перед відпусткою або важливими заходами. У жодному разі не можна кидати свій новий, детоксний спосіб життя за один день: ефект від детоксу, як і від будь-якої б'юті-процедури, необхідно закріпити, тому продовжуйте дотримуватися здорового способу життя та приймати вітаміни.

Статті на тему