UA
RU

Кірстен Данст дебютує у режисурі екранізацією легендарного роману

Редагувати переклад

Головну роль у новому фільмі за книгою Сільвії Плат «Під скляним ковпаком» виконає Дакота Феннінг.

Кірстен Данст актриса

Актриса Кірстен Данст вперше виступить як режисер повнометражного фільму, знявши нову екранізацію класичного роману Сільвії Плат «Під скляним ковпаком» 1963 року. Головну роль виконає Дакота Феннінг, зірка саги "Сутінки". Сценарій до фільму написала сама Данст у співавторстві з Неллі Кім.

«Під скляним ковпаком» Сільвії Плат вважається одним із найважливіших феміністичних творів американської литературы. В основі сюжету — історія дівчини на ім'я Естер Грінвуд, яка отримує можливість пройти стажування в престижному нью-йоркському журналі, але не витримує психологічного тиску і починає божеволіти. Роман є напівавтобіографічним: події, описані в ньому, багато в чому перегукуються з життям Плат, яке незабаром після виходу книги наклала на себе руки у віці 30 років.

Зйомки фільму заплановані на початок 2017 року.

Вперше роман «Під скляним ковпаком» був екранізований в 1979 році, а в 2003 вийшла драма «Сільвія», в якій роль Сільвії Плат виконала Гвинет Пелтроу.

Раніше Данст вже пробувала свої сили як режисер, знявши дві короткометражки: «Ласкаво просимо» (2007) з Вайноною Райдер та «Ублюдок» (2010), які були представлені на кількох великих кінофестивалях.

Статті по темі:

Софія Коппола та Кірстен Данст знову працюють у команді
Кірстен Данст і Гаррет Хедлунд розлучилися
Топ 7 найкращих жінок-режисерів

Фото: Gettyimages

Статті на тему