UA
RU

«Шкіра та бісер»: легендарну сукню Мерилін Монро виставили на аукціон

Редагувати переклад

Сукня Мерилін Монро, в якій вона виконала Happy Birthday на дні народження Кеннеді, оцінили у $ 2 млн.

Мерилін Монро співає Happy Birthday

Одне з найзнаменитіших суконь визнаного секс-символу 20 століття Мерилін Монро, в якому вона заспівала пісню Happy Birthday на дні народження 35-го президента США Джона Кеннеді у 1962 році, за три місяці до смерті, виставлено на торги.

Унікальне вбрання з ефектом прозорості створило дизайнерка з костюмів кінокомпанії Columbia Pictures Жан Луї. До речі, саме голлівудським костюмерам належить авторство більшості знаменитих суконь кінозірок 1950-1960-х років. Сукня Монро була пошита з тканини тілесного кольору і вручну розшита шістьма тисячами блискіток. Воно було настільки облягаючим, що акторка здавалася в ньому практично оголеною. Сама вона називала його «шкіра та бісер».

Сукня Мерилін Монро

До речі, за легендою спочатку Луї пошив схожу сукню для Марлен Дітріх, і Монро, побачивши його, закохалася у його прозорість. Для Монро сукню зробили такою вузькою, що її довелося зашивати прямо на ній.

Аукціон торгового дому Julien's Auctions відбудеться 17 листопада у Лос-Анджелесі. Вартість сукні оцінюється від $ 2 до $ 3 млн. Примітно, що сукня потрапляє на торги вже вдруге. У 1999 році на аукціоні Christie's воно було продано за рекордні $ 1,26 млн, ставши найдорожчим предметом гардеробу, коли-небудь реалізованим на аукціоні.

Статті по темі:

П'ять речей, яких ви не знали про Мерилін
Levi's купили шкіряну куртку Альберта Ейнштейна за $147 тис.
Годинник Енді Уорхола виставлено на аукціоні Christie's

Фото: Gettyimages

Статті на тему