UA
RU

Made in Ukraine: найкращі українські бренди взуття

Редагувати переклад

Можна мріяти про Jimmy Choo або Manolo Blahnik, а можна звернути увагу на українських дизайнерів, які вміють шити не менш якісне взуття за доступнішими цінами. У нашій добірці - 12 українських брендів, що випускають готові колекції, а також приймають індивідуальні замовлення.

Kachorovska
Бренд Kachorovska – це сімейний взуттєвий бізнес, якому понад 50 років. Спочатку ательє займалося лише індивідуальним пошиттям, але у 2013 році з'явилася також лінійка готового взуття та сумок. Асортимент бренду включає різні моделі: від жіночих балеток і лоферів до чоловічих туфель і шльопанців. Все взуття виготовляється вручну із натуральних матеріалів. На сьогоднішній день ательє є одним із найпопулярніших українських брендів взуття, слава про яке поширилася далеко за межі України.

Kachorovska atelier

Bistfor
Взуттєва фабрика Bistfor знаходиться у Броварах. Вона випускає жіноче, чоловіче та дитяче взуття з натуральних матеріалів, яке продається на складі фабрики, а також у супермаркетах Metro та Ашан. Крім того, найстильніші моделі можна придбати в інтернет-магазині Begomsuda, який організувала ініціативна група студентів. На сайті є цікава функція «Я − дизайнер», що дозволяє створити пару взуття, якого немає в асортименті.

bistfor

хамелеон
Повна назва бренду «Майстерня яскравого взуття «Хамелеон» говорить сама за себе: взуття відрізняється сміливими принтами та яскравими кольорами. Покупець може вибрати одну з базових моделей, скомпонувавши колір, текстуру, підошву і навіть шнурки. У майстерні шиють лофери, броги, оксфорди, балетки, босоніжки, черевики челсі, уггі, еспадрільї, кеди – словом, все, що душа забажає. Тканини для взуття закуповують в Англії та Німеччині, шкіру – у Туреччині та Італії.

Майстерня яскравого взуття Хамелеон

Hemps
Компанія заснована у 2005 році дизайнером Олегом Земнуховим, який поєднав старовинні способи виготовлення конопляних тканин та сучасні технології, при цьому зберігши лікувальні властивості конопляного волокна. Крім взуття з конопель, в асортименті компанії представлені конопляні шкарпетки, головні убори, одяг, ляльки-мотанки, а також лляні та веганські вироби ручної роботи.

Hemps коноплі

Касандра
Львівська компанія Kasandra займається виготовленням взуття ручної роботи з 2006 року. Щосезону з'являються нові колекції. Взуття виконане з високоякісних матеріалів: шкіри, хутра, велюру та текстилю виробництва Польщі, Туреччини, Італії та України. В асортименті бренду – жіноче та чоловіче взуття, а також сумки та аксесуари.

касандра

Туто
Бренд Tuto був заснований у 2012 році у Броварах. Асортимент марки дуже різноманітний: тут і лакові броги, і екстравагантні монки, і черевики на тракторній підошві, і класичні човники. Все взуття виконане з натуральної шкіри та замші. При необхідності пару можна замовити в іншому кольорі або матеріалі.

підручник

Snezhana Nekh
Засновниця бренду Сніжана Нех створила свою першу колекцію взуття ще студенткою Київського інституту легкої промисловості. Зараз компанія працює у трьох напрямках: індивідуальне пошиття, випуск авторських колекцій та створення взуття для дизайнерів. Послугами Сніжани Нех також користуються багато зірок шоу-бізнесу.

Snezhana Nekh

Te-Shoes
Майстерня, заснована в 2014 році, спеціалізується на пошитті повсякденного жіночого та чоловічого взуття. У модельному ряді в основному представлені лофери, оксфорди та броги. Також велику популярність користуються дезерти. У виробництві використовується шкіра з Туреччини, Іспанії, Італії, Бразилії та України. Шерсть та хутро замовляють в Італії.

Te-Shoes взуття

Соло
Студія взуття Solo наголошує на масове виробництво. У модельному ряді представлені кеди, еспадрільї, крипери, балетки, мокасини, туфлі та черевики, виготовлені з натуральних матеріалів: шкіри, нубуку, замші та лаку. Студія обіцяє виконати будь-яке замовлення клієнта за 10 днів.

Студія взуття Solo

LAPTI
Одеська майстерня була створена навесні 2015 року, але вже встигла придбати п'ять шоурумів у Києві. В асортименті присутні сліпони, кеди та еспадрільї з натуральних матеріалів з різних країн. Наприклад, джутова підошва створюється в Іспанії, а оксамит, мереживо та дрібні деталі – у Франції. Є в лінійці майстерні та окремі моделі для веганів. Бренд випускає взуття для жінок, чоловіків та дітей, а також створює окремі колаборації з відомими українськими дизайнерами, такими як Ксенія Шнайдер та Anna K.

LAPTI

Марсала
Marsala – це назва смачного вина, яку засновниця бренду, фотограф та режисер Марія Маслій спробувала під час подорожі на Сицилію. Молодий бренд взуття преміум-сегменту робить ставку насамперед на високу якість. Всі моделі виготовлені з натуральної італійської шкіри та відрізняються жіночністю та лаконічністю. В асортименті є класичні човники, сандалі, босоніжки, лофери, броги, ботильйони, чоботи як яскравих, так і спокійних, впевнених відтінків.

марсала

Цирк
Бренд Circul черпає натхнення з доби 1940-х, створюючи як консервативну класику, так і незвичайні моделі. Все взуття виготовляється вручну з натуральної шкіри та природних матеріалів, що закуповуються у Польщі, Італії, Румунії та Німеччині. Відмінна риса марки – увага до деталей. У колекціях переважно представлені броги, лофери, оксфорди та монки, але в майстерні Circul готові виконати будь-яке замовлення клієнта.

circul

Статті по темі:

Ви не встоїте: три найкращі бренди українських вишиванок
10 найнезвичайніших музеїв України
12 найнезвичайніших пам'яток України
5 унікальних храмів України

Фото: facebook.com@Kachorovska.atelier, facebook.com@begomsuda1, facebook.com@hameleon.shoes, facebook.com@Hemps-обувь-та-одяг-з-коноплі, facebook.com@kasandraua, facebook.com@ tutovzuto, facebook.com@sneshananekh, facebook.com@teshoes.com.ua, facebook.com@shoes.solo, facebook.com@iLAPTI, facebook.com@MarsalaOfficial, facebook.com@circulshoes

Статті на тему