UA
RU

Названо всіх конкурсантів Канського фестивалю

Редагувати переклад

Організатори 69-го фестивалю Канна оголосили повний список фільмів-конкурсантів.

Кадр із Фільму «Красиві люди»

Нещодавно ми дізналися, що одним із учасників фестивалю цього року стане картина «Красиві люди» Вуді Аллена (В оригіналі Café Society), яка і відкриватиме кінофестиваль. А вчора організатори назвали решту конкурсантів. За головний приз боротимуться два десятки картин, серед яких «Джульєтта» Педро Альмодовара, режисерська робота актора Шона Пенна «Остання особа», «Персональний покупець» Олів'є Ассайаса, «Американський мед» Андреа Арнольд, «Незнайомка» Жан-П'єра та Люка Дарденн , "Вона" Підлоги Верховена. Поза конкурсом покажуть «Великого та доброго велетня» Стівена Спілберга та «Славних хлопців» Шейна Блека.

Кадр із фільму «Вона»

Цього року до Канн приїде чимало голлівудських зірок. В «Останній особі» Шона Пенна зіграли Шарліз Терон та Хав'єр Бардем. Райан Гослінг та Рассел Кроу представлять "Славних хлопців", у картині "Американський мед" одну з головних ролей виконав Шайа Лабаф.

Якщо говорити про національний склад, то він переважно європейський. Чотири фільми французького виробництва, два румунські, участь візьмуть також картини від Великобританії, Німеччини, Данії, Бельгії, Іспанії, Нідерландів. З Північної Америки приїдуть картини виробництва США (відразу три) та Канади, Азію представлять філіппінець Брійанте Мендоса та південнокорейець Пак Чхан Ук, Росію – Кирило Серебрянников.

Кадр із фільму «Джульєтта»

Каннський фестиваль раніше критикувався за нехтування роботою режисерів-жінок, тому цього року від нападок його захистять одразу три картини, зняті жінками. Це фільми Марен Аде (дебют на фестивалі, Німеччина), Андреа Арнольд (двічі володарка призу журі, Великобританія) та Ніколь Гарсія (третя спроба здобути «Золоту пальмову гілку», Франція).

З повною програмою можна ознайомитись на офіційному сайті Канського кінофестивалю. Він стартує 11 травня, а переможців комісія на чолі з австралійським режисером Джорджем Міллером («Божевільний Макс») оголосить 22 травня.

Статті на тему