UA
RU

Чому ми так любимо Instagram?

Редагувати переклад

Залежність від соціальних мереж можна порівняти з алкоголізмом і наркоманією. А значить, у любові до Instagram і Twitter не тільки соціальне, а й біологічне коріння.

Instagram-Ads1

 

Припинити твітити складніше, ніж кинути пити та палити. А вся справа в дофаміні, який виробляє наш у мозок у відповідь на лайки та схвальні коментарі. Тому привабливість соціальних мереж ховається не просто в нашій уяві – вона цілком реальна завдяки двом хімічним речовинам, які виробляє наш мозок: дофаміну та окситоцину.

Окситоцин, який іноді називають "хімічними обіймами", виробляється в момент поцілунку. Або ... коли ви постите фотографію в Instagram. Через 10 хвилин після цього рівень окситоцину підвищується на 13% – а це гормональний сплеск, еквівалентний рівню окситоцину деяких людей у ​​день їхнього весілля. Так соціальні мережі сприяють закоханості, співпереживанню, великодушності та довірі.

Це дивно, але активні користувачі соціальних мереж довірливіші, ніж звичайний користувач Інтернету, кажуть дослідники. Типові завсідники Facebook на 43% частіше за інших користувачів Всесвітньої павутини вважають, що більшості людей можна довіряти.

Таким чином, соціальні мережі дарують нам не тільки безліч добрих почуттів: окситоцин і дофамін підсаджують нас на постінг і тяжке очікування лайків та коментарів.

thumb1

Статті на тему