UA
RU

Життя після подіуму: професії та хобі топ-моделей

Редагувати переклад
Вік моделі, як вважається, недовгий. Лише деякі з них мають харизму, яка забезпечує їм десятиліття журнальних обкладинок. Проте, навіть вийшовши на модельну пенсію, у них залишається багато цікавих занять і поза глянцем.

У нас вже є підбірка про шість хобіна які варто витратити час. І якщо хобі «довгих» тобі не підходять — приділи час цій статті. Продовжимо:

Свій досвід у моделінг Наомі Кембелл перенесла на телевізійний екран у вигляді реаліті-шоу The Face. Разом із Наомі обирали обличчя рекламної кампанії Ulta Beauty Кароліна Куркова та Коко Роша. Але набагато цікавішою є її благодійна діяльність. Модель співпрацює з самим Дала-ламою, допомагаючи ЮНЕСКО збирати гроші для будівництва дитячих садків у бідних країнах у всьому світі.

Jean Paul Gaultier : Runway - Paris Fashion Week - Haute Couture S/S 2015

Благодійність – найпопулярніше заняття серед моделей, і, треба віддати їм належне, їхній вплив допомагає полегшити життя людей з різних куточків світу. Коко Роша співпрацює з благодійною організацією Senhoa, яка обстоює права мешканців Камбоджі. Прибуток від реалізації своїх прикрас Коко Роша для Senhoa вона відправляє на благодійність.

Jean Paul Gaultier : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2015

Пішла ще далі, започаткувавши власний фонд «Оголені серця» Наталія Водянова. Фонд фінансує будівництво дитячих майданчиків у Росії та за кордоном. На його рахунку вже понад 100 ігрових майданчиків та парків, у тому числі для дітей із відхиленнями у розумовому розвитку.

Givenchy: Runway - Paris Fashion Week Fall/Winter 2012

Читайте також: Кара Делєвінь розповіла, чому кинула модельний бізнес

Але в деяких моделей поза подіумом є і цілком реальні і, до того ж, дуже непрості професії. Аманда Мерфі – американська топ-модель, улюблениця Міуччі Прада та… технолог відділення радіології. Зйомки в рекламі не заважають їй віддаватися роботі 4 дні на тиждень, і якщо її кар'єра в індустрії підійде до кінця, вона продовжить розвиватися в медицині, оскільки вважає отриману професію своїм головним досягненням.

TOM FORD: Runway - London Fashion Week AW14

А Карлі Клосс кілька років тому закінчила двотижневі курси програмування у Flatiron School, і виявилася настільки успішною у цьому, що вирішила зробити зі свого захоплення повноцінні курси для дівчат.

Ralph Lauren - Runway - Fall 2016 New York Fashion Week: The Shows

Проте Ліндсі Скотт досягла успіху в програмуванні значно більше. Вона не лише прикрашає подіуми Victoria's Secret та Prada, але й має ступінь у галузі комп'ютерних наук Амхерстського коледжу. Ліндсі об'єднала свої навички у програмуванні з модельнгом, щоб створити програму під назвою iPort, яка є віртуальним портфоліо моделі.

Theirworld Launches New Campaign #RewritingTheCode At International Women's Day Breakfast на Facebook HQ in London

Моделі часто крокують з подіуму на великий екран, але не всім вдається отримувати справді добрі ролі. Так, Брук Шілдс після «Блакитної лагуни» на довго застрягла у дуже посередніх фільмах та серіалах. А ось Мілі Йовович та Кемерон Діаз пощастило куди більше. Багато хто навіть не підозрює, що їхня кар'єра почалася з журнальних обкладинок. Роузі Хантінгтон-Уайтлі та Лілі Коул сьогодні також не без успіху підкорюють голлівудський Олімп, проте їхні найкращі ролі, очевидно, ще попереду.

Фото: Gettyimages

Статті на тему