UA
RU

П'ять речей, яких ви не знали про Мерилін

Редагувати переклад
На честь 94-річного ювілею легенди розповідаємо про кілька фактів із життя Мерилін Монро, які вам, можливо, були невідомі.

Мерилін Монро

Млосний голос

Насправді це була тактика, яку акторка використала для подолання дитячого заїкуватості. Робота з логопедом надала її стилю говорити гортанності, що в кінцевому підсумку стало однією з її рис, що запам'ятовуються, як актриси і співачки. Під час роботи над своїм останнім фільмом «Щось має статися» щось справді сталося і її заїкання повернулося, унеможлививши подальші зйомки. Фільм так і залишився незакінченим, а пізніше його було перезнято під назвою «Я повернулася, дорогий» з Доріс Дей у головній ролі.

Читайте також: Найнезвичайніші імена дітей знаменитостей

Сніданок у Тіффані

Монро мала грати Холлі Голайтлі в 1961 році в культовій картині «Сніданок у Тіффані». Вона була номером одного Трумена Капоте, автора цього роману. Однією з причин, чому Мерилін не виконала цієї ролі, стала порада Паули Страсберг, її помічниці та репетитора, яка сказала, що вона «не повинна грати повію». Трумен Капоте, як то кажуть, був дуже розчарований Одрі Хепберн: «Paramount двічі обдурили мене і вибрали роль Одрі».

Занадто вузька сукня

П'ять речей, яких ви не знали про Мерилін Монро-Фото.

Вкрите кристалами сукня Мерилін Монро, в якій вона виконала Happy Birthday на честь дня народження Джона Кеннеді в 1962 році, була настільки вузькою, що вона була ніби вклеєна в сукню. Спочатку дуже довга пауза — і, нарешті, вона почала з неймовірним придиханням «Happy biiiiirthday to youuuu». Усі обомліли. Вбрання було продано на аукціоні в 1999 році за $1,26 мільйона, встановивши рекорд вартості одного предмета одягу.

Відхопити шматочок Монро

Багато знаменитостей купували пам'ятні речі. Так, Мерайя Кері придбала білий рояль актриси, який спочатку належав матері Монро, за $662500 у 1999 році. Проте Кері сказала, що не хоче, щоб її речі продавалися з аукціону, і мріє, щоби хтось купив усі ці предмети і помістив їх у музеї. Томмі Хілфігер купив сині джинси Монро, які вона носила в 1954 році за $37000. Дизайнер також купив пару чобіт, які актриса носила в «Неприкаяних», і подарував їх Демі Мур.

Читайте також: Найкращі цитати Одрі Хепберн, які ніколи не зможуть набриднути

Вічність з Мерилін

П'ять речей, яких ви не знали про Мерилін Монро-Фото.

Хоча Мерилін Монро з'явилася на обкладинці першого видання Playboy в 1953 році, носій шовкових халатів Х'ю Хефнер ніколи її не зустрічав, що, очевидно, стало найбільшим розчаруванням у його житті. Х'ю Хефнер одного разу сказав: «Я розмовляв з нею колись телефоном, але я ніколи не зустрічався з нею. Вона пішла, на жаль, перед тим, як я приїхав». У 1992 році Хефнер купив склеп поруч із Монро за $75000. «Я буду похований у склепі поряд з нею. Я проведу залишок своєї вічності з Мерилін», - сказав Хефнер.

Архівні фото Мерилін Монро: 

[mc_gallery id=595875]

Статті на тему