UA
RU

Є тільки мить: як зробити подорож незабутньою

Редагувати переклад

Олена Дружініна протестувала новий смартфон Samsung Galaxy S7 edge у подорожі грецькими островами. Відеозвіт додається.

20160609_194729

КЯк відомо, головний інструмент редактора – слово. Але у приватному житті я їм нерідко нехтую. Особливо, коли хочеться поділитися з близькими враженнями від подорожей. Замість того, щоб трясти повітря захопленими епітетами або наповнювати месенджери потоками фото і відео, я монтую накопичений у поїздці матеріал у невеликі ролики (перемога – коли вдається домогтися більш-менш стрункості сюжету). Процес цей, звичайно, трудомісткий, але результат вартий витрачених зусиль: розрізнені медіафайли, які зазвичай мертвим вантажем осідають у наших архівах, не зрівняються за силою емоційного впливу з такими відео-листівками.

 

Аматорські відеокліпи, створені на телефоні, – лише мій спосіб «заразити» враженнями друзів і «надати обсяг» власним спогадам. Більше (лаври Софії Копполи, наприклад) я не претендую. Хоча зараз, коли смартфонами вже знімаються кампейни luxury-брендів, немає нічого неможливого. Тим більше, якщо у тебе в помічниках Samsung Galaxy S7 edge. Саме цій новинці я багато в чому зобов'язана яскравими спогадами про свою останню подорож Грецією.

20160610_131756

Спочатку ця поїздка не вписувалася в мої плани на нинішнє літо (повноцінну відпустку я збираюся провести в північній країні), але одного негода в кінці зими я зрозуміла: мені потрібна мрія про сонце. Так було прийнято емоційне рішення все-таки викроїти тиждень для подорожі грецькими островами. В результаті двотижневу програму (включно з 8 перельотами) я виконала за 7 днів. Чи варто говорити, що поїздка вийшла швидкоплинною і дуже насиченою.

20160610_135714

За описаних обставин важливо завжди бути готовим упіймати кадр. А Samsung Galaxy S7 edge не хочеться випускати з рук - витончений (у всіх відношеннях) корпус з вузькою рамкою відмінно поміщається в долоню. У похідних умовах важко переоцінити і потужну батарею: при камері, що майже не вимикається, зарядки із запасом вистачало на день. А якщо виникала екстрена необхідність поповнити сили смартфона, 10-хвилинної підзарядки у вуличному кафе було достатньо, щоб документувати все, що відбувається, ще 3–4 години.

DSC_0223
До підводної зйомки не дійшло: на відміну від Samsung Galaxy S7 edge, здатного витримати 30 хвилин на глибині до 1,5 метра, я не любитель дайвінгу. А ось фотосесесія на кромці басейну для нас обох пройшла без наслідків.

DSC_0996

Я була морально готова до того, що при такому навантаженні навіть найпросунутішому пристрої досить скоро знадобиться детокс. Але як не дивно, 20 ГБ накопичених у дорозі вражень (які після повернення додому відмовився «перетравлювати» навіть мій робочий комп'ютер) анітрохи не гальмували продуктивність нового Samsung.

20160610_205450-мал

Окрема історія – камера новинки. На мою скромну думку, поки не винайдено нічого кращого. Завдяки їй мої враження від блакитного моря Родоса, легендарних занепадів Санторіні та опери під нічним небом в Акрополі не втратить фарб з часом. Особливе задоволення – переглядати чіткі та яскраві знімки на вигнутому з обох боків екрані Samsung Galaxy S7 edge, завдяки чому зображення стає об'ємним. Тепер мені не доводиться робити до своїх фото примітки із серії «У житті все виглядало набагато крутіше». Натомість так і хочеться запитати: «Невже це було зі мною?!»

 У ролику використана музика: Earth Not Above, Haelos

Статті на тему