UA
RU

Найстильніша олімпійська форма 2016

Редагувати переклад

Сьогодні ввечері у Ріо-де-Жанейро відбудеться церемонія відкриття найочікуванішого спортивного заходу року - Літніх Олімпійських ігор 2016. Традиційний парад учасників стане своєрідним показом мод від відомих дизайнерів, які вигадали наряди для національних збірних різних країн. Ми вибрали найстильніші форми цього року.

Куба

Одна з найстильніших форм нинішньої Олімпіади, безперечно, кубинська. Що й не дивно, адже за справу взявся Крістіан Лубутен спільно з онлайн-рітейлером SportyHenri. Знаменитий автор туфель з червоною підошвою і тут не обійшовся без свого фірмового кольору. Чоловікам дісталися червоні піджаки та чорні шорти, жінкам - пісочно-бежеві жакети та чорні бриджі. Взуття виконане в колірній гамі кубинського прапора з переважанням червоного і прикрашене національним символом - Біла п'ятикутна зірка. Джерелом натхнення для дизайнера стала кубинська культура, природа та історія.

Олімпійська форма Куби

Олімпійська форма Куби

Франція

Французьких спортсменів вже не вперше одягає модний бренд Lacoste. Форма виконана у кольорах національного прапора: синьому, білому та червоному. У них пофарбувався і знаменитий логотип бренду у вигляді крокодила. Колекція вийшла максимально практичною і включає бавовняні толстовки, вітрозахисні плащі та водонепромокаючі пончо. Постійного французького шику додають укорочені білі штани та білі кросівки.

Олімпійська форма Франції

Швеція

Форму для олімпійської збірної Швеції розробив найбільший рітейлер-гігант H&M. У жовто-синьому одязі, виконаному в кольорах національного прапора, присутні вкраплення золота, срібла та бронзи, що символізують заповітні медалі. Крім того, форма шведів найекологічніша, оскільки пошита з перероблених матеріалів.

Олімпійська форма Швеції

Олімпійська форма Швеції

США

Спортивне вбрання для американських спортсменів вигадав популярний у країні бренд Polo Ralph Lauren. В їх основі - знаменита футболка-поло у червоному, білому та синьому тонах, що відповідають кольоровій гамі американського прапора, доповнена білими штанами або шортами. За словами дизайнера, при розробці форми, крім зручності та краси, враховувався спекотний бразильський клімат.

Олімпійська форма США

Велика Британія

Форму для британських спортсменів розробила Стелла Маккартні, поєднавши зусилля з Adidas. При створенні колекції дизайнерка надихалася малюнком британського прапора: речі виконані в яскраво-червоному, темно-синьому та білому тонах. Спортивний одяг вийшов не тільки стильним, але й зручним: для його пошиття використовувалася інноваційна синтетична тканина, яка важить на 10 % менше ніж тканина форми спортсменів на Олімпійських іграх 2012 року.

Team GB Rio 2016 Olympic Games Kit Launch

Південна Корея

Розробляючи олімпійську форму, південнокорейська марка Bean Pole керувалася насамперед безпекою своїх спортсменів: тканина костюмів просякнута спеціальним розчином, що відлякує комарів – потенційних переносників вірусу Зіка. Проте форма виглядає досить стильно: білі укорочені штани та темні блейзери доповнені білими капелюхами, райдужними шийними хустками та смугастими шкарпетками. На підкладках блейзерів вишито слова схвалення на адресу збірної.

South Korean Rio Olympics Team Media Session

South Korean Rio Olympics Team Media Session

Італія

Над олімпійською формою для італійської збірної традиційно працював Джорджіо Армані. Цього разу дизайнер вирішив наголосити на простоті, обравши чорний колір як основний і розбавивши його білими елементами. Форма була презентована за допомогою атмосферної чорно-білої фотосесії. Герої на знімках Сержа Герана виглядають щасливими та безтурботними, ніби вирушають не на спортивні змагання, а у відпустку.

Олімпійська форма Італії

Олімпійська форма Куби

Канада

За розробку форми для канадських спортсменів взялися Ден та Дін Кейтени, засновники марки Dsquared2, а її випуском зайнявся один із найбільших у країні універмагів Hudson's Bay. М'які подовжені червоні та чорні блейзери, просторі світшоти, штани на резинці та білі кеди поєднують у собі стиль та функціональність. Одяг прикрашає національний символ Канади – кленовий лист.

Олімпійська форма Канади

Олімпійська форма Канади

Україна

Українську національну збірну одягнув дизайнер Андре Тан. Цікавою особливістю олімпійської форми став оригінальний авторський принт під назвою «Діамантова Україна», який доповнив кольори українського прапора. Як зазначив дизайнер, форма розроблялася з урахуванням різних погодних умов, тож колекція вийшла різноманітною. В арсеналі українців футболки, штани, шорти, куртки, піджаки, сукні та навіть панами.

Олімпійська форма України

Олімпійська форма України

Олімпійська форма України

Статті по темі:

Жизель Бюндхен «пограбують» на відкритті Олімпійських ігор у Ріо
Колекція Emporio Armani для Олімпійських ігор
Стелла Маккартні представила форму Олімпійської збірної
Adidas випустили нову колекцію на тему Олімпійських ігор

Фото: Gettyimages, Christianlouboutin, Lacoste, H&M, Dsquared2, Ralph Lauren, NOC

Статті на тему