UA
RU

Український фільм переміг на міжнародному кінофестивалі

Редагувати переклад

Картину «Моя бабуся Фанні Каплан» визнали найкращим іноземним фільмом на престижному кінофестивалі.

Кадр із фільму «Моя бабуся Фанні Каплан»

Український фільм "Моя бабуся Фанні Каплан" став переможцем міжнародного кінофестивалю Crystal Palace International Film у Лондоні. Картина отримала приз у номінації «Найкращий іноземний фільм». Фестиваль був заснований у 2009 році та відбирає найкращі роботи незалежного кіно з усього світу.

За сюжетом у паризькому передмісті Сент-Женев'єв-де-Буа свої останні дні доживає старий, який володіє щоденником своєї бабусі – Фанні Каплан, учасниці революційного руху, найбільш відомої як виконавиця замаху на Володимира Леніна. З цього щоденника київська журналістка Марина дізнається історію «сліпого» кохання Каплан до чоловіка на ім'я Віктор Гарський, який двічі використав її у своїх політичних іграх.

Режисером картини виступила Олена Дем'яненко. Сценарій написав її чоловік Дмитро Томашпільський. Головні ролі виконали Катерина Молчанова, Мирослав Слабошпицький, Іван Бровін та Олексій Девотченко.

В українському прокаті фільм вийде 8 грудня.

Вперше фільм «Моя бабуся Фанні Каплан» був представлений у липні цього року на Одеському міжнародному кінофестивалі, де був визнаний найкращою повнометражною стрічкою, а Мирослава Слабошпицького було нагороджено призом за кращу кінороботу.

До речі, днями відбулася прем'єра нового кліпу Джамали на пісню "Обіцянка", заснованого на кадрах картини "Моя бабуся Фанні Каплан". Сама ж пісня стала саундтреком до фільму.

Статті по темі:

5 причин чекати виходу фільму «Красуня і чудовисько» з Еммою Вотсон у головній ролі
Міядзакі повертається: японський культовий режисер зніме ще один мультфільм
Варто подивитись: ТОП-12 фільмів – претендентів на Оскар

Фото: facebook.com@kaplanfani

Статті на тему