UA
RU

ВІДЕО: як камелія стала символом Будинку Chanel

Редагувати переклад

Модний Дім зняв відеоролик про улюблену квітку Коко Шанель - камелії.

Модний Дім Chanel опублікував новий міні-фільм у рамках проекту Inside Chanel, запущеного в 2012 році, що розповідає про життя Коко Шанель, а також історії та філософії бренду. Героєм чергового, вже 16 за рахунком, епізоду стала камелія – улюблена квітка мадемуазель Шанель. У 2-хвилинному відеоролику розповідається, з чого почалося кохання Коко Шанель до камелії і як воно стало символом модного Будинку Chanel. Примітно, що розповідь ведеться від імені самої квітки, яка віддається ностальгічним спогадам.

Читайте також: IT-технології та трохи хіп-хопу: Chanel SS'17

Камелія – один із найвідоміших символів Будинку Chanel. Згідно з легендою, розгнівана богиня Венера перетворила на квітки камелії безсердечних красунь з крижаними серцями, які відмовили її синові Купідону. Саме тому ці чудові білі рослини не мають запаху. Коко Шанель говорила, що біла (обов'язково біла!) камелія, яка нічим не пахне, – єдина квітка, яка не відволікає від аромату улюблених парфумів. Крім того, камелії були першими квітами, які мадемуазель отримала від Артура Кейпела, чоловіка, якого вона любила все своє життя.

Показ Chanel осінь-зима 2016-17

Камелія фігурує у всіх виробах модного Будинку: починаючи від одягу та закінчуючи косметикою. Цю квітку можна побачити на сукнях у вигляді брошки або вишивки, на ґудзиках твідових жакетів, сумочках, гаманцях і навіть сонцезахисних окулярах. Рослини присвячена ціла ювелірна лінія модного Будинку Camélia, де представлено 72 вироби.

Камелія символ Chanel -

Також не можна не згадати про різдвяну колекцію косметики Chanel 2014 року та її головний продукт, який підкорив багатьох, - хайлайтере Camelia De Plumes, поверхню якого прикрасив малюнок з пір'я, що складається в квітку камелії.

Хайлайтер Camelia De Plumes

Статті по темі:

Chanel проведуть показ Metiers d'Art у паризькому Ritz
ВІДЕО: Chanel представили колекцію помад Rouge Coco Stylo
Історія деталей: making of колекції Chanel Métiers d'Art Collection Paris − Rome

Фото: Chanel, Imaxtree

Статті на тему