UA
RU

Сьюзен Сарандон та Джина Девіс удостоїлися нагороди «Жінки у русі»

Редагувати переклад

Kering та Канський кінофестиваль оголосили, що Сьюзен Сарандон та Джина Девіс будуть нагороджені премією «Жінки у русі».

CA: Of Corsets For Good Cause - Inside

Нагорода «Жінки в русі» вручається лише другий рік поспіль, і вона покликана піддерти жінок-професіоналів у кіноіндустрії та відзначити їхній внесок у боротьбу за права жінок. Вперше її отримали Джейн Фонда та незалежний продюсер Меган Еллісон.

Читайте також: Емма Уотсон про гендерну нерівність «Гаррі Поттера» та фемінізм

Цього року нагорода «Жінки у русі» певною мірою знакова, адже Девіс та Сарандон разом знімалися у культовому фільмі «Тельма та Луїза» режисера Рідлі Скотта. А сама картина вперше була представлена ​​у Каннах, і сьогодні святкує своє 25-річчя.

Кадр із фільму "Тельма та Луїза"

Девіс та Сарандон не лише чудові актриси, а ще й громадські активісти. Так, Джина Девіс стала засновником некомерційного Інституту з гендерних питань у ЗМІ та протягом останніх 10 років досліджувала питання невідповідності між жіночими персонажами на екрані та реальними жінками за камерою. Сьюзен Сарандон також підтримує кілька некомерційних та правозахисних організацій.

Читайте також: Who runs the world: головні феміністки Голлівуду

Нагороду актрисам вручать президент фестивалю, П'єр Лескюр, директор фестивалю Тьєррі Фремо та Франсуа-Анрі Піно, голова та головний виконавчий директор Kering. Крім того, в рамках програми «Жінки в русі» актриси мають обрати та двох молодих номінантів, які також отримають свої нагороди. Імена переможців будуть названі найближчим часом.

Відповідно до філософії заходу вечеря для гостей заходу буде створена відомим французьким шеф-кухарем, Анн-Софі Пік, єдиною жінкою у Франції з трьома зірками Мішлен.

Фото: Gettyimages

Статті на тему