UA
RU

Чоловік казати: Арсен Мірзоян, співак

Редагувати переклад
Цього року осенью Арсен Мірзоян відсвяткує 10 років творчої діяльності, готує до круглої дати реліз студійного альбому. Наразі артист презентував нову пісню з майбутньої платівки “Подружка”, та відповідь на запитання рубрики Marie Claire.

Арсен Мірзоян

Яким повинен бути «справжній чоловік»?

Справжній чоловік має бути відвертим та відповідальним. Хоча перша характеристика, в умовах сьогодення, може нашкодити персоналію, бо в наші дні суспільство обирає роль активного спостерігача, тим самим ухиляючись від другої характеристики – відповідальність (як нормальне і адекватне сприйняття критики). Соціум дуже легко, іноді безпідставно, може засудити відверту позицію людини, тому справжній чоловік, який має триматися осторонь стадних рефлексій, і, як іноді я висловлююся, – тримати фасон. Достойно приймати та визнавати поразки та нести відповідальність за свої слова та поступки.

Які життєві уроки дали вам батьки

Якщо мова не про поради, а саме про урок, то історія така. Одного дня моя мама вирішила не на словах пояснити мені свій порад: правильно розставляй пріоритети. Це сталося, коли закінчив 9 клас ЗОШ. Вона хотіла, щоб мій подальший вибір був знаним. І від 1993 року я прийшов на «Дніпро Коксохім Ремонт» монтажником 2 розряду. Я на власні очі побачивши і власними руками почув, хто, як і скільки заробляє, залежно від професії та освіти. Коли я отримав першу зарплатню, мама протягнула мені платіжки по комуналці. Повірте, я дуже швидко зробив правильні, на мою думку, висновки.

У вас був поворотний момент, після якого можна ділити життя на «до» і «після»?

У мене був такий момент і не один. Перший з них я описав вище. Мені здається, що вся моя біографія складається з таких моментів. Починаючи з моменту, коли мама купила мені гітару, а я дивувався: чого саме мені? Хто вирішив, що я візьму цей витвір чернігівської меблевої фабрики в руки? Так гітара пролежала кілька років на шафі, зібравши чимало пилки. Я зупиняв свій погляд на інструменті, наглядав за хлопцями у дворі, які починали вчитися грі на гітарі. А потім сказав собі: а давай і я спробую! Від і досі ламаю моменти і палю мости.

Що найбільше вас драйвить: в житті, роботі, стосунках?

Драйв для мене – це конфлікти та поразки. Саме злість, як несприйняття того факту, що я не прав, або я «програв» запалює мене і примушує діяти. Звичайно поразки треба приймати чесно, тоді що заважає мені розізлитися на самого себе. Треба усвідомлювати – винний завжди я! Не треба собі виправдовувати, не треба шукати позивачів по справі, але не треба собі засуджувати і катувати. Це нормальна боротьба із самим собою, зі своїм його та своїм «клоном», який обережно пристосовується до соціуму. Відверто, мені не до душі моя асиміляція у професії у наші дні. Оця штучна толерантність і псевдо-гуманізм, які пліч-о-пліч маскують популізм, кон'юнктуру і навіть відсутність культурних цінностей сучасної сцени мені неприйнятні. Тому я свідомо йду на конфлікти і ця злість мене драйвить і дає не якісь результати.

Як вам здається, ви вже знайшли себе?

Дуже часто я натикався на полеміку – що важливіше, ціль чи шлях? І одного разу, намагаючись об'єктивно замислитися над цим, я дійшов висновків, що особисто для мене, ціль = шлях. Найголовніша мета людини — відбутися і бути собою. Я не просто знайшов собі, я відбувся і став тим, ким є насправді. Я можу хотіти більшого, але світ дає мені рівне стільки, скільки даю йому я.

Якими критеріями ви вимірюєте успіх?

Критерій один – коли тобі вірять. Це і є успіх.

Арсен Мірзоян Подружка

Читайте також: ПРО ЩО ЖІНКА МОВЧИТИ: НАДІЯ ПАРФАН, РЕЖИСЕРКА 

Як виглядає ваш стандартний день?

Прокидаюся, випиваю склянку води, вмиваюсь і чищу зуби. Потім варіантів багато.

Перший – везу Ніну в садок, дорогою ми швиденько забігаємо на АЗС за кавою для мене і круасаном для неї. Після чого я їду в маркет, щоб урізноманітнити завтрак, а потім додому, щоб саме завтрак приготувати. Далі можуть бути репетиції, записи, ефіри тощо. Все це триває максимум до 16:00. О 16:00 спортзал і після 17:30 я їду за малою в садок. Далі вечері, сімейні теревені, гості, або ми з Тонею їдемо кудись. О 23:00 відбій для Ніні. Місто засинає та прокидається мафія. Тоня і я.

Інший варіант – завтрак у готелі та виїзд до наступного міста. Залежно від графіка та відхилень від нього саунд-чек, обід та пару годин на банні процедури.

Далі виїзд на локацію, концерт, ужин і або повернення в готель, або переїзд.

Не забуваю і про спорт. У волейбол граю в понеділок і в суботу, кросі, традиційно, в неділю, але і серед тижня не проти собі трохи навантажити.

Які якості партнера для вас важливі?

Якщо це діловий партнер, то мені важливо, щоб це був професіонал. Мені нецікаві його людські якості. Професіонали завжди порядні люди цього достатньо. Якщо мова про партнера - Тоню, то вимог небагато: коханка, друг, дружина, мати.

Яка людина ніколи не буде з вами поруч?

Це людина, яка не хоче шукати собі, бо вона вважає, що її долю визначив соціум, випадок чи ще якийсь бред. І робить вона це з різних причин, але то вже не цікаво – яким предметом вона ріє собі могилу. Я ціную людей, які знайшли відповіді щодо себе, оточуючих і не проти обговорити останній твір Віктора Пелевіна.

Від чого б вам найскладніше відмовитися?

Мені дуже важко відмовитися від життя!

Фото надані прес-службою

Читайте також: #BOOKSHELFY: КИРИЛО ХАРИТОНЦІВ, ДИЗАЙНЕР БРЕНДУ KIR KHARTLEY 

Статті на тему