UA
RU

Про що жінка мовчить: Анастасія Шпаковська, білоруська актриса та співачка

Редагувати переклад
11 липня у Києві відбудеться День білоруського мистецтва. Напередодні події ми поспілкувались з однією з учасниць фестивалю Анастасією Шпаковською, білоруською актрисою, фронтвумен гурту Naka. Після чисельних загроз та переслідувань за участь у протестах, вона була змушена покинути Білорусь разом із батьківщиною і тепер живе у Києві. Анастасія продовжує займатися творчістю, виховує двох дітей, а ще організувала першу онлайн-школу для дітей білоруських політичних біженців.

Про що сьогодні не варто говорити вголос і про що просто не можна мовчати?

Зараз дивовижна, складна і парадоксальна година, коли все про що ми звикли говорити вголос, втрачає свою необхідність та затребуваність. Натомість особисті переживання, професійні досягнення, радості зустрічей та відпочинок — краще не обговорювати публічно. Відчуття, що зараз час масштабної депресії, на тлі якої все позитивне, не пов'язане з соціальною та політичною життям, сприймається як легковажність і недоречність. Година, коли все нібито застало на одному вдиху в очікуванні найголовнішої новини минулого року в Білорусі. В очікуванні падіння режиму диктатора. А про решту зараз краще помовчати, щоб не розмивати нашу повестку.

Коли такій останній годині було приємно помовчати? 

Мовчати завжди приємно зі “своїми людьми”, близькими за духом та до серця. 

Коли ви останній собі хвалили та за що зварили? 

Я дуже критично ставлюся до себе та іноді занадто незадоволена. Працюю над цим постійно. Працюю над тим, щоб навчитися більше любити та цінувати собі. Бути добрішою до своїх вчинків. Не бути великою максималісткою.

Анастасія Шпаковська

Яким талантом ви хотіли володіти?

Іноді не знаю, що роботи з тим, що у мене є. Не вистачає часу реалізовувати все що вигадую. Тяжко водночас “рулити” і рок-гуром, і працювати в театральних проектах, і вести курси з фізично-емоційної розкутості, і керувати білоруською онлайн-школою в Україні, знімати відео, писати пісні та бути мамою двох дітей і хотіти чогось ще. Напевно, я хотіла б володіти талантом цінувати те, що в мене є.

Якби ви могли залишити лише одне спогад, який би він був?

Народження дітей. У мене були щасливі домашні пологи. З того, що я переживала в своїй житті, це було саме чудове. У прямому сенсі подія. Що може бути прекраснішим, ніж народити на світ нову душу?

Що пасує сучасним чоловікам і що не прикрашає сучасних жінок?

Сучасним чоловікам, ймовірно, як і не сучасним, дуже пасують розум та інтелект. Здатність адекватно та позитивно мислити. Жінок не прикрашають порожні балачки, необдумані зміни зовнішності (коли всі стають схожі на одне обличчя) та надмірне захоплення зовнішньою красою за відсутності внутрішньої

Якби вам довелося порівняти собі з алкогольним напоєм чи коктейлем. Який ви?

Ром.

Анастасія Шпаковська 3

До якого маминого поради ви не прислухалися і жалкуєте про це?

Моя мама не дуже балувала мене порадами. Можливо, завдяки цьому всі свої синці я набивала сама. Завдяки цьому я стала більш витривалою та самостійною. Стала людиною, яка проживає повністю «своє» життя.

Зовнішність якого визнаного красунчика завжди здавалася вам перебільшеною? І наоборот, хто з чоловіків з невиразною зовнішністю вам вдається дуже привабливим?

Ох, взагалі я не любитель красунчиків (усміхається ). Мені подобаються люди з харизмою та характером, а це як правило мало пов'язане з гарненькою зовнішністю. Безумовно, є обличчя, що привертає увагу, але зазвичай після кількох фраз до такого людини інтерес втрачається. Або наоборот, зовнішньо мало приваблива людина, здатна влюбити у собі ідеями, думками, почуттями. 

Автор фото: Сергій Івашкевич

Читайте також: ЕКСКЛЮЗИВ: ІНТЕРВ'Ю З МАРТЕНОМ ПРОВО, ФРАНЦУЗЬКИМ РЕЖИСЕРОМ, У СТРІЧКАХ ЯКОГО ЗНІМАЮТЬСЯ КАТРІН ДЕНЬ ТА ЖУЛЬЄТ БІНОШ

Статті на тему