UA
RU

Small Talk: Вероніка Шостак, актриса, виконавиця головної ролі короткометражки «Схрон»

Редагувати переклад
Вероніка Шостак – українська актриса, яка відома за ролями у фільмах «Брати. Остання сповідь», «Поводир» та «Тарас. Повернення». Нещодавно на онлайн-платформі Taklfix вийшов історичний короткометражний фільм «Схованка». Стрічка розповідає про українських повстанців, які переховуються у криївці від НКВД. Вероніка Шостак зіграла у фільмі Єву - вагітну дружину командира загону УПА.

Вероніка Шостак 3
 

Чому варто переглянути фільм «Схрон»?

Бо він розповідає про майже невідому побутову сторінку української історії: переховування воїнів УПА у криївках («схронах»). Наша історія не тільки політична, а ще й про любов, зраду, народження та смерть.

Як ви готувалися до ролі Єві?

Я читала багато про жінок того часу, які посвятили собі служінню Україні. Про воїнів УПА зокрема. Під час репетицій фантазувалась історія та біографія Єви, її світогляд та цінності. Навіть під час зйомок ти ще працюєш над чином, бо тільки там ти можеш на всі 200% включити емоції та дійно поринути в обставини. Цей процес дарує великі відкриття щодо свого сприйняття героїні. Бо все, чим ти наповнювалась до того, тепер виливається з тебе, максимально працює фантазія та образ стає перед тобою сповна.

Вероніка Шостак

Який український фільм потрібно подивитись, щоб зрозуміти все про сучасне українське кіно? Чому?

Напевно, «Погані дороги» Наталки Ворожбит (режисерка фільму). Чому? Бо там кілька історій. Різні акценти, долі, сюжети, об'єднання в одній канві фільму. Зроблено це цікаво, об'ємно та сучасно.

Який фільм ви не втомлюєтеся переглядати знову і знову?

Нема таких фільмів. Стільки всього хочеться подивитись нового, списки ці не закінчуються. Тому намагаюся не повторюватись. Телевізора не маю, тому якісь повторювальні історії вже не бачу. Хіба в дитинстві «Сам удома» чи «Гаррі Поттер» були такими фільмами.

Вероніка Шостак 2

Кадр із стрічки «Схрон»

Фото надала пресслужба

Читайте також: Стабільна розмова: Український Upcycling бренду негабаритний студію

Статті на тему