UA
RU

Українська Асоціація жінок у кіно- та медіа індустрії UFFI підбили підсумки року

Редагувати переклад
Відбувся святковий передріздвяний бранч, що був організований Українською Асоціацією жінок у кіно- та медіа індустрії UFFI. Захід пройшов у атмосферному ресторані Fish House.

Ксенія Бугрімова

Ганна Мачуху

Катя Молчанова

Ірма Литовська
  
Ксенія Бугримова
 

Гостями бранчу стали акторки Ірма Вітовська та Катерина Молчанова, генеральна директорка Одеського кінофестивалю, директорка Української Кіноакадемії Анна Мачух, директорка СтарМедіа Ольга Пантелеймонова, координаторка ООН (UN WOMAN) Ольга Дячук, представниця посольства Швеції в Україні Катерина Литвиненко, продюсерки Ганна Соболевська та інші. 

Цей рік став для Асоціації визначним  — адже організацію було започатковано, відбулися презентації в Українському павільйоні на Каннському кінофестивалі та на Одеському міжнародному кінофестивалі. Засновниці асоціації, режисерка та продюсерка Ксенія Бугрімова та продюсерка та агент культурної дипломатії Лариса Гутаревич поділилися результатами роботи за 2021 рік, та розповіли про плани на 2022 рік. Було представлено і нову айдентику організації.

«Наша Асоціація має на меті сприяти захисту прав жінок у кіно- та медіасередовищі, їхньому професійному зростанню та підвищенню рівня освіти. На нашу думку, виникнення професійної організації, що сфокусована на жінках в українській кіноіндустрії, є дуже своєчасним і для нашої держави, і для світу в цілому. Ми вже зустріли чимало наших прихильників та прихильниць, які готові сприяти розвитку Асоціації», – підкреслила Лариса Гутаревич. 

Українська Асоціація жінок у кіно- та медіа індустрії UFFI підбили підсумки року-Фото 6

Ірина Титаренко

Іванна Слабошпицька

«Ми з моєю партнеркою Ларисою Гутаревич одразу вирішили: UFFI буде створено не для того, щоб боротися з чоловіками, а для того, щоб об'єднати жінок, показати їм нові можливості, довести, що ми не жертви обставин, а всемогутні жінки.Потрібно довести до суспільства, що у жінки немає закріпленого місця — ні на кухні, ні в церкві, ні біля дитячої ліжечки, ні за офісним столом. ЇЇ місце там, де вона сама хоче бути. Адже «скляної стелі» не повинно бути», – розповіла співзасновниця Асоціації Ксенія Бугрімова. 

Катя Молчанова 2

Катя Молчанова Ірма Литовська

Серед планів на наступний рік  — презентація Української асоціації на Берлінському кінофестивалі разом з представницями видатних голівудських та Європейських спільнот (на кшталт EWA та WIF); А головною новиною оголосили початок перемовин щодо започаткування окремої номінації в рамках Одеського кінофестивалю.  

Засновниці проанонсували також і наступний бранч, що відбудеться вже у 2022 році та буде присвячено співпраці Кіно та теле індустрій зі змі та глянцевими медіа.

Фото надала пресслужба

Читайте також: Артпроект «Діабет не вирок»

Статті на тему