Рецепт хумуса як із улюбленого ресторану
Редагувати перекладПростий покроковий рецепт смачного хумуса, який прикрасить карантинні будні.
У улюблені ресторани ми потрапимо ще нескоро, але це не означає, що варто відмовлятися від задоволення скуштувати бажані страви. Адже їх можна приготувати самостійно за рецептами від шеф-кухарів або замовити прямо із закладу.
Читайте також: 15 закладів, де можна замовити паски у Києві
Сьогодні рецептом хумуса з Marie Claire ділиться шеф-кухар ресторану «Улюблений Дядько» Вова Ташаєв.
Вова Ташаєв, шеф-кухар ресторану «Улюблений Дядько»
Інгредієнти:
- Нут - 500 г
- Сода - 3 чайні ложки
- Сіль - 15 г
- Luk - 1 Немає
- Тхіна - 200-250 г
- Лимон - 1-2 шт
- Зіра мелена - 2-3 гр або до смаку
- Часник - 3-4 зубчики
Приготування:
- Замочуємо нут у 3 літрах води із чайною ложкою соди на 6-12 годин. Зливаємо воду і замочуємо ще раз у такій кількості води з содою на додаткові 6-12 годин.
- У воді перетираємо нут між руками і намагаємось очистити від частини лушпиння. Ставимо варитися нут у новій воді з чайною ложкою соди та цибулею.
- Через півтори години додаємо сіль та варимо ще півгодини до повного розварювання!
- Охолоджуємо нут повністю у відварі та не зливаємо воду.
- Коли зерна повністю остигли, перебиваємо їх у блендері з часником, лимонним соком, зірою, тхиною та водою від варіння нуту до улюбленої вами текстури.
Готово! Будь-які топінги вітаються, будь-які варіації є прийнятними. Будьте щасливі, мийте руки і не хворійте.
А якщо скучили за турботою від «Улюбленого Дядька» — ваші улюблені страви з меню завжди можна замовити прямо додому або навчитися готувати їх у кулінарному онлайн-курсі #Щастя є з найкращими шеф-кухарями України.