Закрити
UA
Мода

Рецепт хумуса як із улюбленого ресторану

Поділись:

Простий покроковий рецепт смачного хумуса, який прикрасить карантинні будні. 

posts-to-db-Фото 1

У улюблені ресторани ми потрапимо ще нескоро, але це не означає, що варто відмовлятися від задоволення скуштувати бажані страви. Адже їх можна приготувати самостійно за рецептами від шеф-кухарів або замовити прямо із закладу. 

Читайте також: 15 закладів, де можна замовити паски у Києві

Сьогодні рецептом хумуса з Marie Claire ділиться шеф-кухар ресторану «Улюблений Дядько» Вова Ташаєв. 

posts-to-db-Фото 2

Вова Ташаєв, шеф-кухар ресторану «Улюблений Дядько»

 

Інгредієнти: 

  • Нут – 500 г
  • Сода – 3 чайні ложки 
  • Сіль – 15 г
  • Luk – 1 Немає 
  • Тхіна – 200-250 г
  • Лимон – 1-2 шт 
  • Зіра мелена – 2-3 гр або до смаку 
  • Часник – 3-4 зубчики 

Приготування: 

  1. Замочуємо нут у 3 літрах води із чайною ложкою соди на 6-12 годин. Зливаємо воду і замочуємо ще раз у такій кількості води з содою на додаткові 6-12 годин. 
  2. У воді перетираємо нут між руками і намагаємось очистити від частини лушпиння. Ставимо варитися нут у новій воді з чайною ложкою соди та цибулею.
  3. Через півтори години додаємо сіль та варимо ще півгодини до повного розварювання!
  4. Охолоджуємо нут повністю у відварі та не зливаємо воду.
  5. Коли зерна повністю остигли, перебиваємо їх у блендері з часником, лимонним соком, зірою, тхиною та водою від варіння нуту до улюбленої вами текстури. 

Готово! Будь-які топінги вітаються, будь-які варіації є прийнятними. Будьте щасливі, мийте руки і не хворійте.

А якщо скучили за турботою від «Улюбленого Дядька» — ваші улюблені страви з меню завжди можна замовити прямо додому або навчитися готувати їх у кулінарному онлайн-курсі #Щастя є з найкращими шеф-кухарями України.