UA
    RU

    Рецепт хумуса як із улюбленого ресторану

    Редагувати переклад
    Простий покроковий рецепт смачного хумуса, який прикрасить карантинні будні. 

    Рецепт хумуса як із улюбленого ресторану-Фото 1

    У улюблені ресторани ми потрапимо ще нескоро, але це не означає, що варто відмовлятися від задоволення скуштувати бажані страви. Адже їх можна приготувати самостійно за рецептами від шеф-кухарів або замовити прямо із закладу. 

    Читайте також: 15 закладів, де можна замовити паски у Києві

    Сьогодні рецептом хумуса з Marie Claire ділиться шеф-кухар ресторану «Улюблений Дядько» Вова Ташаєв. 

    Рецепт хумуса як із улюбленого ресторану-Фото 2

    Вова Ташаєв, шеф-кухар ресторану «Улюблений Дядько»

     

    Інгредієнти: 

    • Нут - 500 г
    • Сода - 3 чайні ложки 
    • Сіль - 15 г
    • Luk - 1 Немає 
    • Тхіна - 200-250 г
    • Лимон - 1-2 шт 
    • Зіра мелена - 2-3 гр або до смаку 
    • Часник - 3-4 зубчики 

    Приготування: 

    1. Замочуємо нут у 3 літрах води із чайною ложкою соди на 6-12 годин. Зливаємо воду і замочуємо ще раз у такій кількості води з содою на додаткові 6-12 годин. 
    2. У воді перетираємо нут між руками і намагаємось очистити від частини лушпиння. Ставимо варитися нут у новій воді з чайною ложкою соди та цибулею.
    3. Через півтори години додаємо сіль та варимо ще півгодини до повного розварювання!
    4. Охолоджуємо нут повністю у відварі та не зливаємо воду.
    5. Коли зерна повністю остигли, перебиваємо їх у блендері з часником, лимонним соком, зірою, тхиною та водою від варіння нуту до улюбленої вами текстури. 

    Готово! Будь-які топінги вітаються, будь-які варіації є прийнятними. Будьте щасливі, мийте руки і не хворійте.

    А якщо скучили за турботою від «Улюбленого Дядька» — ваші улюблені страви з меню завжди можна замовити прямо додому або навчитися готувати їх у кулінарному онлайн-курсі #Щастя є з найкращими шеф-кухарями України. 

    Статті на тему