UA
RU

Догляд за руками: корисні поради від експерта

Редагувати переклад
Шкіра рук тонка, ніжна і майже позбавлена сальних залоз, тож і до холодів та перепадів температур дуже вразлива. Саме тому вона однією з перших видає вік, вкриваючись зморшками, стаючи сухою та втрачаючи пружність. Ми поспілкувались з експерткою, щоб зібрати для вас прості та дієві поради, які дозволяють продовжити або повернути молодість й доглянутість рук.
Догляд за руками: корисні поради від експерта-Фото 1

Ганна Степко, косметолог і національна тренерка Starlit

Ганна Степко, косметолог і національна тренерка starlite, говорить:  “Ще Коко Шанель говорила: “Руки — візитівка жінки”, і з цим не посперечаєшся.  Ретельно доглядаючи за шкірою обличчя та шиї, ми дуже часто забуваємо про руки. Звичайно, бездоганний манікюр — це добре, але шкіра рук буде видавати вік та те, що догляд за нею ігнорують. Притому при зустрічі на руки завжди звертають увагу.

Шкіра рук, більше ніж інші ділянки тіла, страждає від впливу навколишнього середовища: вона постійно контактує з побутовою хімією, антисептиками, іншими речовинами, перебуває без захисту на холодному повітрі тощо. Тому ця зона вимагає не меншої уваги та піклування, ніж шкіра обличчя. Шкіру рук не оминають і вікові зміни: витончення шкіри та атрофія ПЖК (підшкірно-жирової клітковини), зменшення тургору, пігментація, через що руки стають вже не такими привабливими.

Отже, ось кілька правил, які допоможуть зберегти красу та молодість рук якомога довше:  

  1. Виконуйте домашні справи в гумових перчатках, запобігаючи прямому контакту шкіри з побутовою хімією, надмірно гарячою та холодною водою.
  2. В холодну погоду не нехтуйте рукавичками.
  3. Наносьте крем для рук минімум два рази на день: вранці і перед сном (можна поставити тюбик біля ліжка, щоб він частіше потрапляв на очі).
  4. В сезон активного сонця обов‘язково захищайте руки засобом з SPF.   

Найбільш ефективні інгредієнти, що допоможуть рукам бути доглянутими: сечовина, гліцерин, гіалуронова кислота, кераміди, сквалан, олії ши та какао.  

Мої найулюбленіші засоби та процедури для рук:

Крем Cold Plasma Plus + Hand Therapy від Perricone MD

Спеціально розроблена формула зменшує видимість темних плям і пігментацію, вирівнює тон і текстуру шкіри рук. Крем, збагаченений олією ши, пом’якшує шкіру і зволожує, розгладжує тонкі лінії і зморшки.

Догляд за руками: корисні поради від експерта-Фото 2

Інтенсивний зволожувальний крем для тіла Nourishing Body Cream від Medik8  

Глибоко зволожує навіть найбільш суху, зневоднену, виснажену шкіру, швидко поглинається та надовго залишає руки ніжними.

Догляд за руками: корисні поради від експерта-Фото 3

Живильна відновлювальна олійка Huile 27 від Cosmetics 27

Справжній живильний еліксир, що поєднує в собі 7 натуральних рослинних олій, які глибоко живлять, гідратують, регенерують і захищають шкіру. Додаючи кілька краплин олійки в крем для рук, ви отримаєте суперефективний засіб для відновлення та живлення шкіри.  

Догляд за руками: корисні поради від експерта-Фото 4

Апаратна процедура для рук CACI

20 хвилин приємного догляду, який складається з двох етапів: безпосередньо омолодження, регенерації шкіри рук за допомогою мікрострумової терапії CACI та зволоження і живлення шкіри за допомогою впровадження активних речовин дією постійного струму малої величини.

Якщо у вас немає часу для професійних процедур, маска-рукавички Caci Rejuvenating Hand Mask в домашньому догляді допоможе швидко регенерувати шкіру рук. Підвищити її ефективність маски можна, надягнувши поверх неї теплі перчатки чи рукавиці.

Догляд за руками: корисні поради від експерта-Фото 5

Фото Дайга Еллабі on Unsplash

Читайте також: ВЕСНА ІДЕ, КРАСУ НЕСЕ: 10 ЗАСОБІВ, ЩО ДОПОМОЖУТЬ ЗУСТРІТИ НОВИЙ СЕЗОН З БЕЗДОГАННОЮ ШКІРОЮ ТА ВОЛОССЯМ  

Статті на тему