UA
RU

Про що жінка мовчить: ROXOLANA, співачка

Редагувати переклад
Нещодавно співачка ROXOLANA
 презентувала пісню «Очима» на вірші Ліні Костенко, яка є початком великого арт-проекту Ukraine Is, який поєднає сучасну музыку та українську поезію. Арт-проект Ukraine Is включатиме 5 пісень та відео кліпів на слова відомих українських поетів Ліни Костенко, Юрія Іздрика, Івана Франка та Михайла Семенка та Лесі Українки. Сьогодні співачка відповіла на запитання Marie Claire.

Про що сьогодні не варто говорити вголос, а про що просто неможна мовчати?

Зізнаюся, з друзями і батьківщиною я часом дискутую з приводу таких тем. Я думаю, головне питання не в тому, що говорити, а як це робити. Якщо людині хочеться щось сказати, чимось поділитися, то вона повинна мати можливість це висловити і не бути засоромленою. Інший питання – як вона це зробити. Я думаю, будь-яка думка має висловлюватися толерантно, тобто я можу сказати що завгодно і про що завгодно, просто маю говорити це толерантно, з повагою до інших. А люди з іншою точкою зору мають бути толерантні до мене і з повагою поставитись до того, що я сказала. Як на мене зараз, біля 21 ст. Говорити про замовчування якихось тем взагалі не варто, але потрібно бути толерантним навіть до того, що тобі кардинально не подобається. Навіть якщо ти дуже критично ставишся до думки іншого людини, важливо не образити її почуття.

Коли та із ким останнім часом вам було приємно помовчати?

У мене це коло незмінне. Адже у мене досить велика батьківщина і у нас усіх дуже близькі стосунки. Також я маю кількох друзів, із якими спілкуюсь ще з університетських годин, тому з ними, сестрами та брати я можу навіть не шукати моменту, а будь-якої години прийти і просто помовчати разом.

Коли ви востаннє себе хвалили, а за що сварили?

Якщо чесно, я сама для себе найгірший критик. Я собі зварю постійно. Я перфекціоністка, маю синдром відмінниці, тому мені завжди здається, що можна зробити більше і краще. Тому якщо говорити про «зварити собі», то зі мною це відбувається щодня. Особливо це стосується творчості. Зйомки кліпу, запис треку – навіть якщо я знаю, що все відбулося добре, для мене це недостатньо добре, я постійно критикую. Але в останній годині я працюю над собою, я знаю, що потрібно звертати увагу на свої досягнення, навіть дрібні. Я дуже хочу навчитися собі хвалити. Навіть коли я відловлюю такі невеликі моменти, я собі говорю: «Ти молодець, круто, що ти це зробила».

Назвіть найкрасивішу річ і чому ви її такою вважаєте?

Зараз це може прозвучати надто романтично і, можливо, навіть наївно, але мені спадає на думку не якась матеріальна річ, а слово «добро». Особливо зараз, коли я багато спілкуюся з людьми, і розумію, якби ми всі були взаємно добрими, якби ми позитивно реагували одне на одного і з добротою приймали інших, то ми жили б у гарному світі. Так, для мене доброта – найкрасивіша річ.

Яким талантом вам би дуже хотілося володіти?

Якщо я могла б обирати, то вибрала б навіть не талант, а навік стресостійкості. Для мене – це справжній талант, хоча я знаю, що це вміння можна розвинути та напрацювати. Я захоплююся людьми, які свої падіння чи невдачі можуть використати на свою користь і я маю велике задоволення наглядати за людьми, які в стресових ситуаціях вміють зберігати спокій і триматися внутрішнього стержня. Це, напевно, ті, чого мені найбільше не вистачає і до чого я прагну.

ROXOLANA

Якби ви могли залишити тільки один спогад, щоб це було?

У моєї життя було багато таких унікальних, екстраординарних спогадів, було чимало сюрпризів, але якби мені потрібно було залишити з них тільки один, я, напевно, обрала б один із днів, коли ми ввечері на природі сидимо з усією батьківщиною – мама, тато, брати, сестри, їхні діти, навіть собаки, і ми просто спілкуємося і спостерігаємо захід сонця. Такі моменти мене найбільше надихають, вони дуже прості, але для мене саме ці спогади дуже ресурсні.

Що личить сучасним чоловікам, а що не прикрашає сучасних жінок?

Сучасним чоловікам личить відсутність акаунту в Інстаграмі, а дівчатам – відсутність фото в купальниках (сміється ). Насправді це шутка. А якщо серйозно, я не розділяла б цей питання за гендером. Мені здається, красиво, коли людина освічена, начитана, мудра і тактовна. Це прикрашає будь-кого. Якщо ж відокремлювати, то це більше питання смаку. Мені подобаються відповідальні і небагатослівні чоловіки, які показують собі через поступки, а не слова.

Якби вам довелося собі порівняти із алкогольним напоєм або коктейлем. Ви який?

Мені, напевно, найбільше імпонує коктейль вискі сауер, бо він містить і кислуватий цитрусовий смак, і водночас солодкі ноти. Ось саме це поєднання різного мені і подобається. Адже я сама за своєю натурою — людина, настрій якої часто змінюється, і від цього залежить моє поведення, мій зовнішній вигляд і навіть музика, яку я пишу.

До якої поради мами ви не дослухалися, і наразі жалкуєте про це?

У мене є точна відповідь на цей питання – моя мама свого часу відмовляла мене від того, щоби повністю перефарбуватися на білявку. І як завжди, мама мала рацію. У мене було довге густе волосся, а тепер фарбування, на жаль, дає про себе знати. Але, з іншого боку, якби я не спробувала, то не зрозуміла б, що мамина порада була настільки слушною і важливою.

Зовнішність якого визнаного красеня завжди здавалася вам перебільшеною? І, навпаки, хто з чоловіків із невиразною зовнішністю видається вам дуже привабливим?

Складно сказати. Я взагалі в останній годині перестала орієнтуватися на зовнішність, адже скільки б ми з дівчатами-подружками про це не розмовляли, скільки б не обговорювали еталоні краси і ті, гарний хлопець чи ні, але потім, як показує практика, якщо навіть нереально гарний чоловік починає говорити , не вміючи доносити думку, його краса одразу зникає. Тому я — за харизмою і вмінням чоловіка бути інтелектуально цікавим. Я знаю, що багато жінок фанатіють від Джонні Деппа, Райана Гослінга, Роберта Патінсона, але, якщо відверто, у мене вони не викликають жодних емоцій, проте це все справа смаку. Якщо ж говорити про ті, хто б мені імпонував, то це, мабуть, Джордж Клуні, для мене він красень.

Чим пахне щастя?

Моє щастя пахне запахами з детства: бабусиними пампухами з вишнею, свіжоскошеною травою, кипарисами в Криму, вранішньою кавою та маминими парфумами.

Фотограф: Ксенія Каргіна

Статті на тему