Закрити
UA
Рецепт сливовий пиріг The New York Times
Життя

Найпопулярніший осінній рецепт: сливовий пиріг від The New York Times

Поділись:

Як приготувати сливовий пиріг за легендарним рецептом Маріан Буррос, який декілька років поспіль кожного вересня публікували у The New York Times. 

Рецепт сливового пирога Маріан Буррос із газети The New York Times – це, мабуть, найпопулярніший кулінарний рецепт вересня. Вперше він з’явився у газеті в 1983 році. І далі до 1989 року його публікували кожного вересня. Востаннє The New York Times обвели рецепт пунктирною лінією, щоб його можна було вирізати. Але у вересні 1990-го читачі скаржилися. Вони звикли до того, що у перший місяць осені газета публікує цей рецепт. В наші дні класичний рецепт Маріан Буррос можно знайти на сайті The New York Times

Рецепт сливового пирога від The New York Times

Для приготування знадобляться: 

  • від ¾ до 1 склянки цукру
  • ½ склянки розм’якшеного несолоного вершкового масла 
  • 1 склянка просіяного борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • дрібка солі (за бажанням)
  • 2 яйця
  • 24 половинки синіх слив без кісточок
  • цукор, лимонний сік і кориця

Як приготувати сливовий пиріг:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • Збийте цукор і масло. Додайте борошно, розпушувач, сіль і яйця та все збийте.
  • Викладіть тісто у форму. Потім викладіть половинки слив шкіркою догори. Додайте трохи лимонного соку. Посипте цукром і корицею. 
  • Випікайте приблизно одну годину. Вийміть та остудіть. Подавайте пиріг зі збитими вершками.
  • Порада: за бажанням пиріг можна заморозити. Для цього загорніть пиріг у фольгу (потрібні два шари фольги), покладіть у поліетиленовий пакет і закрийте його. Щоб подати заморожений пиріг, розморозьте його та трохи розігрійте при 150 градусах

Автор: Яна Панюшкіна

Фото: Anita Austvika / Unsplash

Читайте також: КОРОНАЦІЙНИЙ КІШ: КОРОЛЬ ЧАРЛЬЗ ІІІ І КОРОЛЕВА КАМІЛЛА ПОДІЛИЛИСЯ ФІРМОВИМ РЕЦЕПТОМ