
Обличчя нової північної кухні: шеф Рене Редзепі
Найпросунутіші шеф-кухарі сучасності витрачають багато часу на те, щоб повернутися до витоків. Саме так робить Рене Редзепі, шеф найкращого у світі ресторану – датського Noma.
Исторія північного кулінарного феномену – раптового вибуху популярності скандинавської кухні, що частково лежить на плечах цього чоловіка. Редзепі став обличчям руху, який бореться за «нову північну кухню». Він убив гастроекспертів простим рішенням відмовитися від використання імпорту.
І почав методичну роботу з вивчення та повернення на тарілки традиційних місцевих продуктів. Завдяки йому данці згадали смак напівїстівних грибів, кількох видів мохів та водоростей – того, що їли їхні батьки до появи іспанських помідорів.
Більше про відродження старовинної кухні читайте в блогу Катерины Лучиной «Машина часу: все про кухню Середніх віків».
Більше від
- Оголошено 6 переможниць третьої хвилі «Програми підтримки підприємиць України» від L’Oréal Paris
- Пряниковий будиночок: рецепт від кухарів королівської родини Великої Британії
- Допрем’єрний показ фільму «Монстр під ліжком»
- Серафим: Glossary Organic випустили Різдвяну благодійну іграшку
- Режисера “Коли Гаррі зустрів Саллі” Роба Райнера та його дружину знайдено мертвими