Якщо ви любите вино так само, як ми, тоді вам не обійтися без цих маленьких хитрощів.
1. Для того щоб пити охолоджене вино і при цьому не розбавляти його водою, замість води у формочки для льоду лийте вино. Через 48 годин винні крижинки будуть повністю готові до вживання. Бонус: якщо у вас закінчилося вино, а так хочеться випити, просто загляньте в морозилку.
2. Якщо так сталося, що пробка розкришилася, і частинки потрапили у вино, просто покладіть фільтр кави поверх келиха.
3. Ви купили вино кімнатної температури, а чекати годину, щоб воно досить охолоне, немає бажання? Тоді ось вам порада: намочіть кухонний рушник у холодній воді, оберніть пляшку, а потім сховайте її в холодильник. Через 20 хвилин сміливо приступайте до винної вечірки.
4. Штопор це завжди проблема, якщо вам спонтанно захотілося випити вина на набережній. Але, як відомо, безвихідних ситуацій немає. Замість штопора використовуйте звичайний ключ: повільно вводьте його в пробку під кутом, потім прокручуйте його за годинниковою стрілкою і тягніть вгору (краще утримувати ключ шматком тканини).
Читайте також: Чи справді червоне вино корисне для здоров’я
5. Зберегти властивості та смак відкритого вина не так просто, але є дуже простий спосіб це зробити. Для того, щоб уникнути передчасного окиснення та зміни смакових властивостей, просто кладіть пляшку на полицю у холодильнику горизонтально, а не вертикально.
6. Для того, щоб вино залишалося холодним протягом тривалого часу, просто візьміть цебро, налийте холодною водою, додайте трохи льоду, потім присипте його сіллю, щоб він швидше розтанув і знизив температуру води, потім поставте у відро пляшку і додайте трохи льоду зверху.
7. Не завжди ми маємо фінанси на гарне вино, але це ніяк не впливає на наше бажання провести вечір у компанії з келихом. Для того, щоб дешеве вино мало приємніший смак, додайте до нього фруктів (полуниці, чорниці, малини).
Читайте також: Келих вина перед сном допоможе скинути вагу
8. Вино чудове не лише у вигляді напою. Ви можете знайти безліч цікавих рецептів, де вино є одним з інгредієнтів. Наприклад, ви можете зробити чудову намазку на сендвіч. Для цього візьміть 3/4 келиха червоного вина, чайну ложку борошна та 2 чайні ложки вершкового масла. Підігрійте суміш на сковороді до густого стану, потім намажте на тост.
9. Любителі вина часто стикаються з плямами, які, як показує практика, не так просто вивести. Спочатку протріть пляму паперовою серветкою, потім присипте її сіллю і залиште на годину, фінальний штрих – видаліть сіль і протріть винну пляму гарячою водою.
10. Ми вже говорили про винні кубики льоду, але є ще один спосіб охолодити вино. Помістіть у морозилку гілку винограду. Коли прийде час – відправте крижані виноградинки прямо в келих і насолоджуйтесь красиво оформленим та охолодженим напоєм.
Джерело фото: cosmopolitan.com
Статті по темі:
Мистецтво випивати: Яким алкогольним напоям віддає перевагу Єлизавета II