Закрити
UA
Краса

Головні food-тренди 2018 року

Поділись:

Які тенденції у світі їжі та напоїв очікують нас у наступному році?

posts-to-db-Фото 1

Різноманітність та вибір

Час, коли люди хотіли бути схожими один на одного або на свого кумира минає. Різноманітність та бажання виділятися – світовий тренд у поведінці. Сучасні люди більш вільні у своїх рішеннях і бажаннях, більш відкриті і толерантні – намагаються якомога яскравіше підкреслити свою індивідуальність. Це стосується і смаків у їжі та напоях. Споживачі все частіше дослухаються до рекомендації Всесвітньої організації здоров’я щодо зниження рівня споживання цукру, та активно шукають напої з мінімальною його кількістю, але при цьому з насиченим смаком. Coca-Cola передбачала ці тенденції і вже подбала про те, щоб клієнти отримували продукт незмінно високої якості, з смаком, але при цьому різної калорійності, в різних упаковках і з різним вмістом цукру. В Україні вона присутня у трьох версіях: класична Coca-Cola – з цукром, Coca-Cola Light – без цукру з більш м’яким смаком, та Coca-Cola Zero – також без цукру, але зі смаком, як у оригінального напою. А якщо вам захочеться соку, холодного чаю або просто ковток питної води – все це теж запропонує вам компанія «Кока-Кола», адже вона виробляє у світі понад 3900 найменувань та понад 400 брендів напоїв.

posts-to-db-Фото 2

Локальні продукти

З кожним роком тенденція на локальні продукти тільки зростає, а 2018 обіцяє бути для неї піковим. Все частіше в меню ресторанів ви можете знайти страви з фруктів, овочів, м’яса, яєць, куплених на найближчій фермі. Споживання їжі стало розумним і зваженим – люди хочуть знати, які інгредієнти використовувалися для приготування тієї чи іншої страви. 

posts-to-db-Фото 3

Молочні продукти без лактози

У той час, як суперечки про користь та шкоду молочних продуктів продовжуються досі, мода на продукти, що не містять лактози, стрімко зростає. Так само і зростає кількість шанувальників мигдального та кокосового молока. Вони міститься значна доза рослинного білка, що допомагає утримувати нормальний рівень цього будівельного матеріалу в організмі. І при цьому жодної лактози, яку ще називають молочним цукром.

posts-to-db-Фото 4

Їжа та напої з квітами

Якщо вам ще не випала можливість скуштувати коктейль, прикрашений пелюстками фіалки чи троянди, то шанси зробити це у 2018 році підвищуються. Експерти прогнозують, що лаванда, гібіскус, троянда і, особливо, бузина стануть основними елементами оформлення не лише напоїв, а й страв. Головне, щоб рослини були органічними та вирощеними виключно для споживання. 

posts-to-db-Фото 5

Порошкові суперфуди

Чай матчу та куркума-латте мали великий попит цього року, а наступного — це тенденція ще більше зміцниться. Цікаво, що експерти прогнозують зростання популярності активованого вугілля у приготуванні їжі. Його додаватимуть практично у всі, починаючи від тіста для піци і закінчуючи морозивом. 

posts-to-db-Фото 6

Рослинна їжа

Відмова від продуктів тваринного походження продовжує домінувати у сучасному food-світі. Нещодавно до вирішення питання приєдналися і вчені. Тепер ви можете купити веганський бургер зі смаком крові або суші з помідором, що нагадує тунець. Ці нові технології виробництва дозволяють нам позбутися нав’язливого бажання з’їсти соковитий шматок стейку на вечерю.