Закрити
UA
горячие напики
Життя

Гарячі напої від Євгена Клопотенка

Поділись:

Хто сказав. що глінтвейн у понеділок це погано?

Здається, що мороз пробрався крізь шкіру і торкнувся наших душ. Але це не страшно, адже завжди можна чимось зігрітися. Зимові гарячі напої – саме те.

глінтвейн з ягодами та грушами

гарячі напої

Глінтвейн узимку – це особливий гарячий напій. Не потребує зайвих пояснень. А якщо додати туди апельсин, ягоди, грушу та прянощі, то буде дуже чудово. Просочену вином грушу, до речі, можна потім їсти, як десерт.

Інгредієнти на 3 порції: 3 груші (тверді сорти); 1-2 пляшки сухого червоного вина; 200 г замороженої ожини; цедра чверті апельсина; 4 зірочки бадьяна; 4 зерна кардамону; 2-3 зірочки гвоздики; 1 паличка кориці; 90-110 г цукру

Як приготувати глінтвейн з ягодами?

1. У каструлю відповідного розміру виливаємо вино. Якщо взяти кілька пляшок вина, то груші повністю покриті, при цьому кількість цукру можна збільшити. Спецій буде достатньо, як у цьому рецепті. А якщо ви зупинилися на одній пляшці вина, то вам потрібно буде перевертати груші на різні боки, щоб вони змогли просочитися.

2. У груш зрізаємо дно та чистимо від шкірки за допомогою економки. Пам’ятайте, що для цього рецепту нам потрібні тверді сорти груш.

3. Викладаємо груші у вино, додаємо цукор та спеції, цедру апельсина, доводимо до кипіння на середньому вогні, а потім зменшуємо вогонь і варимо протягом 15-20 хвилин.

4. За кілька хвилин до готовності додаємо ягоди ожини, після чого дістаємо груші і подаємо окремо, а глінтвейн з ягодами розливаємо по кружках, додавши в кожну часточку апельсина.

Читайте також: ВУЛИЧНА ЇЖА: ПОРАДИ ВІД FOOD-ЕКСПЕРТУ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я

Глінтвейн у яблуку

гарячі напої

Ще один рецепт глінтвейну. Він трохи інший. Більше яблучно-ванільний, але інші спеції там також є. І подається у яблуку, а не в гуртку. Ідеально, якщо відпочиваєте із друзями.

Інгредієнти: вино червоне сухе; запашний перець горошком; ванільний цукор; кориця у паличках; кардамон; зірочка анісу; родзинки; 5 апельсинів; апельсинова цедра; 5 яблук; мед; яблука для презентації

Як приготувати глінтвейн у яблуку?

1. Вино переливаємо в каструлю та додаємо всі інгредієнти, перемішуємо.

2. Доводимо до кипіння і на слабкому вогні варимо 15-20 хвилин.

3. Даємо трохи охолонути, додаємо мед, перемішуємо.

4. Яблука для презентації миємо, вирізаємо середину, акуратно, щоб не пошкодити. Розливаємо глінтвейн у яблука.

 Грог із чаєм та коньяком

гарячі напої

Солодкий, пряний, ароматний і дуже зігріваючий. Нічим не гірше за глінтвейн. Обов’язково спробуйте.

Інгредієнти на 2 порції: 400 мл завареного чорного чаю; 2 палички кориці; 3 зірочки анісу; 5 зерен кардамону; 2-3 ст. л. цукру; 50-100 мл коньяку

Як приготувати грог з чаєм і коньяком?

1. Заварити чорний чай. Можете використати будь-який улюблений сорт. Перелити чай у невелику каструлю, додати цукор, прянощі та варити на маленькому вогні протягом 7-8 хвилин.

2. За хвилину до готовності додати коньяк і розлити грог по кухлях.

Зігріваючий чай масалу

гарячі напої

Тут немає алкоголю, але це не робить цей напій менш зимовим. До того ж його можна налити в термос і взяти з собою на роботу. Тому що цей індійський чай настільки смачний, що ви захочете пити його завжди та скрізь.

Інгредієнти на 2 порції: 300 мл молока (будь-якої жирності); 300 мл води; 1 ст. л. меду; 4 ч. л. чорного листового чаю; паличка кориці; 1 зірочка анісу; 5 зерен кардамону; 3 горошини чорного перцю; 2 гвоздики; ½ ч. л. сухого імбиру

Як приготувати чай масалу?

1. Усі спеції перебиваємо у блендері або в керамічній ступці.

2.У невеликій каструльці або чайнику змішуємо молоко і воду, додаємо заварку чаю, спеції та мед. Доводимо до кипіння, даємо настоятися 5 хвилин, проціджуємо через сито і розливаємо по кружках. Якщо хочете отримати більш насичений смак чаю, проваріть його кілька хвилин, а потім вимкніть.

Читайте також: 5 ПРИЧИН НЕ ПРОПУСКАТИ ПРИЙОМ Сніданку

Чай з бузини з журавлиною

гарячі напої

Корисно. Те, що потрібно, коли всі й постійно хворіють. До того ж тут є журавлина, яка зробить цей напій ще й смачним.

Інгредієнти на 2 порції: 3 ст. л. кольори бузини; 600 мл води; 100 г журавлини; цукор за смаком

Як приготувати чай з бузини?

1. Колір бузини запарити в окропі та дати настоятися 10 хвилин. Після чого відвар процідити через сито в невелику каструльку.

2. Поставити каструльку на невеликий вогонь та довести до кипіння. Додати цукор за смаком та варити протягом 10 хвилин. Пити гарячим чи охолодженим.

Фото: Юлія Горін/надано прес-службою Євгена Клопотенка