Літо – ідеальна пора для тих, хто мріє стати на шлях виправлення і почати харчуватися здорово та здорово.
Ті, хто вже знайомий з поняттям «правильне харчування», знають, що корисна їжа обходиться в копієчку. Авокадо, рікотта та лосось хоч і мають безліч корисних властивостей та смакових переваг, мають і один суттєвий мінус – високу ціну. Як слідкувати за своїм раціоном і при цьому не залишати півзарплати в магазині? Читайте у нашому матеріалі!
Кожен продукт обов’язково знайде свій аналог. Він може бути не таким смачним або ароматним, зате зекономить вам частину грошей. Наприклад, любителям мигдальних горіхів доведеться замінити їх на грецькі, козячий сир можна проміняти на звичайний сир, а замість свіжих трав використовувати сушені. І нехай тут не спрацює правило від перестановки доданків сума не змінюється, ви відчуєте себе супергероїнею, коли підведете фінансовий підсумок наприкінці місяця.
М’ясо належить до категорії продуктів, які тягнуть грошову ковдру він. Тепер у вас є привід випробувати свої сили та витривалість, відмовившись від свинячого ошийка та телячої вирізки. Якщо відмова – це занадто жорстко для вас, тоді спробуйте обмежити кількість м’яса в раціоні або просто замінити його на більш бюджетне м’ясо птиці (воно, до того ж, в рази дієтичніше).
Читайте також: ЯК З’ЄСТИ МЕНШЕ: ПОРАДИ, ЯКІ ПРАЦЮЮТЬ
Згодні, що при заморожуванні фрукти та овочі втрачають частину своїх корисних властивостей та смакових характеристик, але якщо ваша головна мета – це економія, будьте готові до деяких поневірянь. Рагу, суп, запіканка – з одного боку і смузі, сирні пудинги та муси – з іншого. Поки що літо ви ще можете насолоджуватися невимовним смаком кавуна, дині, песика, сливи, а ось з приходом другої половини осені наша порада вам знадобиться.
Під час готування часто залишаються відходи, яких господині відразу поспішають позбутися, деякі продукти стають непридатними або страви не користуються великим попитом у домочадців. З усім цим можна щось зробити. Ви можете заморожувати обрізки овочів, а потім готувати з них супи, з прокислого молока зробити дієтичні оладки, а з відвареної курячої грудки створити запіканку з сезонними овочами та прованськими травами.
Читайте також: 10 ПРОСТИХ РЕЧІВ, ЯКІ ВИ МОЖЕТЕ ЗРОБИТИ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я КОЖНИЙ ДЕНЬ
Якщо ви звикли жити на широку ногу, то зараз саме час підрахувати витрати та жахнутися від того, скільки грошей ви витрачаєте на їжу. Уявіть, що цю статтю бюджету можна значно скоротити, якщо переглянути свій раціон. Банани, боби, картопля, капуста, кукурудза, заморожені овочі, кавуни, морква, селера, паста, рис, гречка та сочевиця не будуть коштувати мільйони, зате допоможуть вам залишатися в рамках свого бюджету та денного калоражу.