Їжа та мозок мають тісний взаємозв’язок.
Ви ніколи не замислювалися, чому після щільного прийому їжі насилу концентруєтеся на завданнях? Або чому вас починає хилити у сон? Якщо ви почнете спостерігати за тим, який вплив має на ваш стан їжа, то незабаром побачите певні закономірності. Спробуйте відзначати про себе, як ті чи інші продукти та страви позначаються на вашому настрої, увазі і т.д., і ви виявите дивовижні речі.
То як же, все-таки, ваше харчування впливає на мозок? По-перше, чим здоровіше ви харчуєтеся, тим вам легше контролювати імунну відповідь тіла, що покращує ваші шанси у боротьбі зі стресом, по-друге, якщо ви даєте їжу хорошим бактеріям у кишечнику – це дозволяє їм виконувати одну важливу функцію – сприяти розумінню та обробці нової інформації
Як ви вже могли здогадатися, деякі продукти діють на ваш мозок трохи краще, ніж інші. Отже, що має входити в меню «дієти генія»?
Якщо забудькуватість — ваша вірна супутниця, тоді настав час додати до свого раціону авокадо. У ньому багато корисних жирів, які, як відомо, допомагають підтримувати стабільний рівень цукру в крові та покращувати стан шкіри. До того ж, авокадо містить вітамін К та фолієву кислоту, які запобігають утворенню тромбів у судинах головного мозку та допомагають покращити пам’ять та рівень концентрації.
Ці плоди також багаті на вітаміни B і C, і у них найвищий рівень рослинного білка і найнижчий вміст цукру серед усіх фруктів.
Читайте також: ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ: ЗАХІДНІ ФАКТИ ПРО ГОЛОВНИЙ МОЗОК
Ми знаємо, що є продукти, які ніколи не увійдуть до списку ваших улюбленців, наприклад, до них можна сміливо віднести буряки. Але якщо ви хочете підвищити свою розумову працездатність, вона може стати саме тим компонентом, якого вам якраз і не вистачає.
Буряк зменшує запальні процеси, нітрати посилюють приплив крові до мозку, що означає, що ви краще справлятиметеся зі стресовими ситуаціями (складання іспиту, зустріч зі шкідливим клієнтом тощо) і відчуваєте менше тиску під час робочого процесу.
Прокрастинація – це жахливо, особливо якщо ви не з чуток знайомі зі словом «дедлайн». А ви знаєте, що впоратися з проблемою може звичайний брокколі? Він є одним із найкращих продуктів для зміцнення мозку. Цей представник сімейства Капустяни насичений вітаміном С, вітаміном К і холіном, які допомагають зберегти пам’ять і покращити фокусування.
Якщо ви помітили, що часто втрачаєте концентрацію та прокрастинуєте, вам знадобиться одна чи дві «дози» цього овоча щодня. В одній чашці брокколі міститься 150% від денної норми вітаміну С, що рекомендується, так що ви не тільки зможете поліпшити уважність, але і зміцнити імунітет.
Читайте також: КАЖУТЬ Вчені: ЯК БОРОТИСЯ З ПРОКРАСТИНАЦІЄЮ
По суті, «туман у голові» — це почуття, яке виникає у вас, коли ви не можете згадати, чому ви щось робите, або коли ви робите надто багато, і більше не знаєте, як зосередитись. І щоб боротися із цим неприємним явищем, вам потрібно суттєво збільшити кількість жирних кислот омега-3. Вони сприяють покращенню роботи мозку.
Як це зробити? Найкращий спосіб – додати в меню лосось. У ньому міститься достатньо омега-3, щоб допомагати мозку залишатися у чудовій формі.
Бути пильним – це не просто бути зосередженим, це означає бути усвідомленим і бути спроможним випередити те, над чим ви працюєте. Іншими совами – це швидкість реакцій, увага до деталей та здатність передбачати зміни. Вам потрібно добре «апгрейдити» свій мозок, щоб досягти такого рівня концентрації. І хороша новина в тому, що куркума може допомогти зробити це швидко та безболісно.
Куркума підвищує рівень антиоксидантів, які підтримують здоров’я імунної системи та покращують споживання мозком кисню. Це допоможе вам зберігати пильність та підвищити здатність обробляти інформацію.
Джерело фото: unsplash.com