Ми вже давно зрозуміли, що фрукти – це наші найкращі друзі.
У ранковий час наше тіло потребує великої кількості енергії для очищення та запуску метаболізму. А фрукти, на відміну від інших продуктів, швидше перетравлюються та абсорбуються нашим організмом. Вони містяться фруктоза, яка легко руйнується і використовується нашим тілом для виробництва енергії для старту всіх обмінних процесів. Ми генетично запрограмовані на те, щоб найшвидше перетравлювати та асимілювати лужні продукти, до яких якраз і належать фрукти.
Дієтологи радять їсти фрукти за 2-3 години після їжі, якщо ви хочете поласувати яблуком або бананом прямо перед і відразу після їди, то будьте готові зіткнутися з печією, здуттям животам і неприємним відчуттям кислотності. Це відбувається тому, що ферменти, необхідні для травлення фруктів, сильно відрізняються від ферментів, необхідних для травлення решти їжі.
Читайте також: 8 ЗИМОВИХ ФРУКТІВ ДЛЯ ЗМІЦНЕННЯ ІМУНІТЕТУ
Будь-який вид термічної обробки фруктів позбавляє їх певної кількості корисних речовин. Так що зведіть до мінімуму споживання пакетованих соків, цукатів, варення, компотів – у них практично немає користі, натомість цукру та калорій – вдосталь.
Нехай цитрусові, як лимон і грейпфрут здаються кислими, але в організмі вони справляють лужний ефект. Так само, як і всі інші фрукти. Тому якщо ви переживаєте про підвищену кислотність, то питання тут, швидше за все, не до фруктів. Підтримка нормального рівня лугу в організмі є ключем до хорошого здоров’я. Якщо ви хочете провести детокс організму, то влаштуйте себе дводенне розвантаження на фруктах.
Джерело фото: unsplash.com