Якщо карантин вихідного дня позбавив вас можливості насолоджуватися ресторанними стравами, пропонуємо влаштувати вечір висока кухня в домашніх умовах.
Карантинні обмеження загрожують перерости в черговий локдаун, І як виявилося з минулого досвіду “домашнього арешту”, найважче було пережити відсутність можливості іноді поласувати ресторанною кухнею. Добре, що ми підготувалися до нового удару долі, і вирішили порадувати вас, наших читачок-гурманів. Шеф-кухарі найкращих світових готелів поділилися ексклюзивними рецептами страв, які користуються найбільшою популярністю серед гостей курортів. Так, з їхньою допомогою ви зможете не тільки пережити карантин практично безболісно, а й навіть опинитися в тому куточку світу, про який давно мріяли. Атмосферність страв зможе перенести вас не лише через тисячі кілометрів, а й через час.
Від шеф-кухаря La Великий таблиця Марокканський ресторану марокканської кухні в готелі королівський Мансур. Прянощі, насиченість смаку та безпомилкова автентичність страви національної берберської кухні.
СКЛАДОВІ:
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Приготуйте маринад у мисці, змішавши оливкову олію, лимонний сік, шафран, куркуму, мелений імбир, свіжомелений перець, подрібнений часник, м’якоть лимона-конфі та половину подрібнених трав. Залийте курячі стегна цим маринадом і залиште у холодильнику на 4 години. Дістаньте м’ясо з маринаду, намагаючись, щоб на ньому залишалося якнайменше маринад. Відкладіть його поки що.
Покладіть у сковорідку-тажин нарізану цибулю та маринад. Додати склянку води. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні близько 25 хвилин, доки цибуля не стане дуже м’яким. Додайте в тажин курячі стегна і трохи оливкової олії. Готуйте на повільному вогні 1 годину, накривши кришкою. Дістаньте звідти стегна, мішайте соус до густої консистенції.
Помістіть курячі стегна знову в тажин. Додайте оливки без кісточок, шкірку лимона, нарізану соломкою і ті, що залишилися. нарізані трави. Залиште тажин на повільному вогні до карамелізації. Накрийте кришки тажин, подавайте гарячим.
Читай також: Couple-look: Правила складання образів на прикладі найстильнішої пари сучасності
Як у готелі королівський Мансур Марракеш. Розслаблюючий напій з історією, який перенесе за часів розквіту магрібської культури. “Дипломатичний” сувенір для закінчення складного робочого дня.
СКЛАДОВІ:
Приготування:
Обережно насипте столову ложку зеленого чаю в чайник. Залийте окропом і потім вилийте чай, що вийшов, в склянку. Цю склянку з першою порцією «промивання» не виливають. Вона потрібна і знадобиться пізніше, оскільки там зберігається аромат чаю.
Повторіть процедуру вдруге, щоб заварка «очистилася». Другу порцію чаю вилийте в іншу склянку. Зауважте, що вода в другій склянці вийшла трохи темнішою за рахунок чайного пилку. Через те що чайний лист розкрився, залишкові частинки пилу виділилися у воду. Другу порцію чаю вилийте.
Після цієї процедури очищення залийте першу склянку з чаєм назад у чайник. Додайте пучок свіжої чистої м’яти. Також, за бажанням, можна додати цукор. Закип’ятіть чай двічі перед подачею на стіл. Марокканський чай можна пити будь-якої пори дня, також його смак поєднується з більшістю традиційних марокканських страв і з солодкою випічкою.
Від Філіпа Журдена, володаря двох зірок Мішлен та головного шеф-кухаря всіх ресторанів спа-гольф готелю Земля білий готель спа гольф курорт. Прованську кухню часто називають “сонячною”. Тепер у вас буде можливість дізнатися чому саме так.
СКЛАДОВІ:
Приготування:
Видаліть кісточки з оливок. Дрібно наріжте зубчик часнику та листя базиліку. Складіть анчоуси, часник, каперси, оливки, чебрець і базилік у блендер, додайте сік лимона та подрібніть до однорідної пасти. Потім поступово додавайте оливкову олію, продовжуючи розмішувати, щоб вся маса набула консистенції крему. Приправте перцем до смаку.
СКЛАДОВІ:
Приготування:
Помідори надрізати хрест-навхрест, залити окропом на кілька хвилин, потім очистити від шкірки. Розрізати помідори на 4 частини і варити в каструлі разом із цукром, лимонним та апельсиновим соком на повільному вогні до випаровування рідини (близько 45 хвилин). Після того, як мармелад приготований, вилийте його в невелику миску і додайте дрібно нарізаний базилік із щіпкою солі. Зберігайте у холодильнику.
Читай також: Золотий стандарт багатозадачності
Від шеф-кухаря ресторану Le сад – Яника Алено готелю королівський Мансур Марракеш. Хіт сучасної місцева їжа, який користується особливою популярністю серед тих, хто хоче харчуватися не лише корисно, а й смачно.
ІНГЕРДІЄНТИ НА 4 ПОРЦІЇ:
Приготування:
У мисці змішайте всі інгредієнти для маринаду та ретельно змастіть качан кольоровий капусти сумішшю, що вийшла. Помістіть качан у форму для запікання, змащену олією. Запікайте цвітну капусту під фольгою 75 хвилин за температури 160 °С.
Для приготування соусу:
Імбир натерти на тертці, цибулю нарізати дрібними кубиками, додати всі, що залишилися. інгредієнти крім майонезу та подрібнити до однорідної маси в блендері. В кінці додати майонез і ретельно збити соус, що вийшов. Викласти соус у глибоке блюдо, зверху помістити запечену цвітну капусту та посипати коріандром.
Від шеф-кухаря детокс-курорту себе Свара в Індії. Корисна насолода, в якій поєднується дух справжньої шоколадної феєрією та усвідомлення того, що десерт ніяк не зашкодить вашій фігурі. Звичайно, рекомендується вживати лише помірними порціями.
СКЛАДОВІ:
Приготування:
У великій мисці змішайте борошно, какао-порошок, сіль та розпушувач. Додайте бурякове пюре, коричневий цукор, оливкову олію, горіхи, кардамон, сіль та воду, а потім ретельно перемішайте.
Влийте тісто на квадратний лист, заповнивши його на 10 см. Випікайте 25 – 30 хвилин при температурі 175 ℃. Дайте охолонути та наріжте на традиційні квадратні шматочки.