Закрити
UA
Краса

5 фруктів, які допоможуть залишатися у формі

Поділись:

Людям, схибленим на ЗОЖі, потрібно знати, що не всі фрукти – вороги гарної постаті. 

Ідея правильного харчування пов’язана з безліччю заборон: і то не можна, і то не можна, а то можна лише до чотирьох годин. Навіть фрукти — джерело вітамінів і корисних мікроелементів — зараз під підозрою особливо завзятих прихильників здорового способу життя. Але навіщо ускладнювати життя? Для гарного настрою, підтягнутого тіла та чистої шкіри достатньо натуральних продуктів у помірних кількостях. Але простіше сказати чим зробити. Щоб не бути голослівними, ми представимо вам наш ТОП-5 фруктів, які подарують почуття ситості та не позначаться на об’ємі талії. 

posts-to-db-Фото 1

halfbakedharvest.com

1. Яблука

Яблука, як і більшість фруктів та овочів, складаються з великої кількості клітковини, а це означає, що почуття голоду після такого перекушування не переслідуватиме вас ще деякий час. До речі, волокниста їжа допомагає знизити рівень глюкози в крові, а це ще один привід додати до раціону більше продуктів рослинного походження, у тому числі і яблук. 

Читайте також: ЩО ДОДАТИ В РАЦІОН ДЛЯ ЗДОРОВ’Я СЕРЦЯ

posts-to-db-Фото 2

minimalistbaker.com

2. Цитрусові

Чи варто говорити, що цитрусові також містять велику кількість клітковини, тому їхня присутність у вашому раціоні обов’язково? До того ж, в апельсинах, мандаринах та грейпфрутах багато води, тому про рівень гідратації організму можна не хвилюватися. Рівень гідратації також має пряме відношення до роботи організму, у тому числі до метаболізму. А поганий метаболізм — це, мабуть, проблеми з вагою. 

posts-to-db-Фото 3

halfbakedharvest.com

3. диня 

Може здатися, що диня — це найгірша їжа для людини, що худне, адже вона ж така солодка, а, значить, і насичена цукром. А ось і ні. Чого багато в рослині сімейства гарбузових, так це клітковини, а от цукру, навпаки, мало. Так що отримуйте задоволення без шкоди фігурі!

Читайте також: 5 ВІТАМІНІВ ДЛЯ ПРИСКОРЕННЯ МЕТАБОЛІЗМУ

posts-to-db-Фото 4

themodernproper.com

4. Малина

У чашці малини дев’ять грамів клітковини. Така цифра робить цю маленьку червону ягоду рекордсменом за кількістю клітковини у своїй області. До того ж, малина – це чудове рішення практично для будь-якої страви, починаючи від вівсянки і закінчуючи цільнозерновим тостом. Додамо також, що у цій ягоді містяться вітаміни А, В1, В2, В9 (фолієва кислота) та С. 

posts-to-db-Фото 5

thefirstmess.com

5. Гранат

Тож приготуйтеся! Гранат зміцнює судини, імунітет та нервову систему, а також дає необхідну кількість клітковини, яка допомагає залишатися ситою якомога довше. Ці переваги роблять його королем фруктів, і це звання ми заперечувати не готові. Гранат можна використовувати і як інгредієнт у смузі, і як прикрасу салату або хумусу.