UA
    RU

    Готуємось до перемоги: ніацинамід для освітлення шкіри

    Редагувати переклад

    Готуємось зустрічати перемогу з чистою та здоровою шкірою.


    Сьогодні розповідаємо про унікальний в своєму роді компонент, який часто хвалять б’юті-експерти – ніацинамід. Що це таке і як його правильно використовувати, читайте в нашому матеріалі.

    Готуємось до перемоги: ніацинамід для освітлення шкіри-Фото 1


    Ніацинамід — він же вітамін В3 — є одним із тих інгредієнтів, які ви можете знайти майже в будь-якому типі засобів по догляду за шкірою, будь то сироватка, зволожуючий чи очищуючий засіб. Напевно, вам зустрічалися вірусні відео-огляди в TikTok дерматологів, які співають оди цьому компоненту. Отже, давайте разом розбиратися, що таке ніацинамід і як він допоможе нашій шкірі швидко підготуватись до перемоги.

    Цей косметологічний інгредієнт має гарні відгуки у дерматологів і рекомендують його для всього, від освітлення, до очищення шкіри та навіть зменшення зморшок. 

    Короткі відомості про ніацинамід

    Тип інгредієнта: Освітлювач.


    Основні переваги: освітлює, запобігає ознакам старіння, зменшує акне.

    Кому варто використовувати: Взагалі всім, хто хоче, щоб їх шкіра була яскравою та без ознак старіння. 

    Як часто його можна використовувати: можна використовувати його як вранці, так і ввечері.



    Добре працює з: його добре поєднувати з іншими стабільними та потужними антиоксидантами, такими як катехіни, кверцетин і токоферол.

    Не працює з: вітамін B3 добре працює з усіма компонентами.


    Що таке ніацинамід? 

    Щоб розуміти, яку корисну функцію цей косметичний компонент несе нашому обличчю, варто знати звідки він походить і що з себе представляє. Ніацинамід – це особлива форма вітаміну В3 (аміду), яка називається нікотинамід. Нікотинамід є важливим водорозчинним вітаміном, який не синтезується в організмі. Тому, якщо ми хочемо отримати освітлюючі переваги нікотинаміду, його потрібно приймати всередину за допомогою добавок або наносити місцево на шкіру. Нікотинамід міститься в деяких складах для місцевого застосування, і його можна використовувати вранці або ввечері як крем, після делікатного очищення. 

    Готуємось до перемоги: ніацинамід для освітлення шкіри-Фото 2

    Переваги ніацинамідів для шкіри

    Нікотинамід допомагає відновити клітинну енергію, відновити пошкоджену ДНК та зменшити імуносупресивну дію ультрафіолетових променів, що особливо небезпечні влітку. Також ніацинамід запобігає перенесенню пігменту всередині шкіри, що скорочує кількість коричневих плям на обличчі в декілька разів. Менше почервоніння (завдяки протизапальним властивостям вітаміну B3), збереження гідратації, зміцнення шкірного бар’єру і покращення синтезу здорових жирів (ключ для сяючої шкіри). Не компонент, а справжнє джерело для сяючої та здорової шкіри.


    Чи можна використовувати ніацинамід з іншими активними інгредієнтами? 

    В косметології прийнято вважати, що більшість засобів по догляду за шкірою працюють краще в поєднанні з іншими інгредієнтами. Що стосується пігментації, то нікотинамід найкраще поєднувати з іншими інгредієнтами, такими як гідрохінон, койєва кислота, арбутин і соя, які можуть синергетично працювати на в боротьбі з пігментними плямами.

    Читайте також: Готуємось до перемоги: фіторетиноли для омолодження шкіри

    Побічні ефекти ніацинамідів

    Ніацинамід є потужним інгредієнтом як для зволоження шкіри, так і для її освітлення. Але при використанні у високих концентраціях у складі засобів догляду за шкірою це може викликати подразнення шкіри. Тому рекомендується використовувати низькі концентрації (1-2 відсотки) вітаміну B3 у догляді за шкірою. Рекомендується не зловживайте ніацинамідами, інакше можна отримати почервоніння або дерматит.

    Готуємось до перемоги: ніацинамід для освітлення шкіри-Фото 3

    Як використовувати ніацинаміди

    Ключ до отримання переваг вітаміну B3 зводиться до розумного вибору продукту. Дерматологи пояснюють, що наша шкіра розумна, і оскільки її робота полягає в тому, щоб діяти як бар’єр, захищаючи наше тіло від потенційно шкідливих факторів, не всі склади для місцевого застосування можуть  ефективно працювати. Будь-який активний інгредієнт для місцевого застосування має бути грамотно підібраний професіоналом, тому краще порадитися зі своїм косметологом перед тим, ніж запасатися доглядовими засобами з цим інгредієнтом.

    Фото:unsplash.com

    Статьи по теме