Закрити
UA
Краса

Які продукти провокують здуття живота

Поділись:

Ви можете навіть і не знати, що ці продукти – ваші вороги!

Спочатку вам потрібно дізнатися про продукти, які належать до групи FODMAP. До неї входять жителі нашого холодильника, що мають у своєму складі тип цукру, який не перетравлюється та не абсорбується організмом повністю. Через це виникає дискомфорт у шлунку та кишечнику. Якщо ви хочете позбавитися неприємних відчуттів, виключіть зі свого раціону FODMAP-продукти. Ми складемо наш топ-5 найнебезпечніших. 

авокадо

posts-to-db-Фото 1

halfbakedharvest.com

Авокадо – відмінне джерело жирів, калію, Омега-3 жирних кислот та антиоксидантів, але він перестає бути вашим другом тоді, коли у вас починаються проблеми із ШКТ. Скоротіть споживання авокадо до трьох-чотирьох часточок за один прийом їжі, і насолоджуйтесь цим легким смаком без думок про біль у шлунку. 

Часник і цибуля

posts-to-db-Фото 2

bromabakery.com

Часник і цибуля часто провокують здуття живота. Вони містять олігосахариди, які «не товаришують» із кишечником. Зазвичай, якщо пацієнти скаржаться на здуття живота та дискомфорт у кишечнику, лікарі запитують, у яких кількостях вони вживають цибулю та часник. 

Читайте також: ХВИЛИНА ЗДОРОВ’Я: ОСНОВНІ ПРИЧИНИ ЗДУМАННЯ ЖИВОТА

Яблука

posts-to-db-Фото 3

minimalistbaker.com

Іноді винуватцями неприємних симптомів стають звичайні яблука. І все тому, що в них міститься велика порція фруктози, а фруктоза це моносахарид, який і є частинкою абревіатури FODMAP. Але вам не варто виключати зі свого меню всі фрукти без розбору. Просто зменште кількість тих, які містять велику кількість фруктози, наприклад, яблука, вишню, манго та кавун. 

Коров’яче молоко

posts-to-db-Фото 4

thebutterhalf.com

Молочні продукти мають у своєму складі дисахарид (третя буква в FODMAP). Не можна не відзначити і «поганих стосунків» кишечника та пишучої системи з лактозою. Особливо небезпечне коров’яче молоко, а менш деякі види сирів і вершкове масло. 

мед

posts-to-db-Фото 5

bromabakery.com

Мед відомий як найкорисніший природний підсолоджувач, але має один істотний мінус — він на 40% складається з фруктози. Що це означає? Мало того, що вашій печінці доведеться попрацювати з подвоєною силою, так ще й у вас можуть початися проблеми з травленням (звичайно, тільки в тому випадку, якщо ви чутливі до FODMAP). Ви ж пам’ятаєте, що фруктоза це моносахарид, тому з нею потрібно бути гранично обережною!