Як пережити зиму і не страждати від нестачі вітамінів та мінералів, читайте у статті.
Зима – не час для дієт та експериментів зі своїм харчуванням. Через холодну погоду організм втрачає багато корисних мікро- та макроелементів, тому необхідно подбати про те, щоб їх баланс залишався в нормі навіть за мінус 30. Ми нагадуємо про продукт, який здатний заповнити багато вітамінів та мінералів.
Вітаються будь-які гриби, у тому числі печериці. Вони містять безліч поживних речовин та вітамінів, які роблять їх відмінним помічником для організму взимку. Гриби універсальні у приготуванні, низькокалорійні, з мінімальним вмістом натрію та без холестерину. Ще їх плюс у тому, що гриби не в такому дефіциті взимку, як, наприклад, свіжі овочі чи ягоди. У холодну пору не важко знайти печериці і побалувати себе ними.
Читайте також: ПРОДУКТИ З АНТИОКСИДАНТАМИ ДЛЯ ЧУДОВИХ ШКІРИ, ВОЛОССЯ І НІГТІВ
Також гриби захищають нас від пошкодження та передчасного старіння шкіри та підвищують захисну функцію імунної системи, а це означає, що грип та застуда вам не страшні взимку. Вони також є найкращим джерелом селену, який зменшує проблеми із щитовидною залозою.
Наповнені вітамінами групи B, міддю та калієм, гриби ідеально підходять для зимового часу. До того ж, існує безліч рецептів смачних і корисних страв саме з грибами (наприклад, супи-пюре, запіканки та інше). Приємного апетиту і будьте здорові!
Фото: unsplash.com