Ми знайшли щонайменше п'ять причин починати свій день із мюслі.Мюслі (від німецького Mus - "пюре") родом із Швейцарії. Найперші мюслі, які готували пастухи в горах, були міксом продуктів, доступних місцевим жителям. Вони змішували перемелені зерна пшениці, мед та високогірні ягоди — виходило смачно та ситно. 1990 року швейцарський лікар Максиміліан Бірхер-Беннер запропонував корисну злаково-фруктову суміш пацієнтам своєї клініки. Невибаглива їжа припала до смаку багатьом туристам, які приїжджали до Альп поправити здоров'я. Так почалася тріумфальна хода мюслі планетою.
1. Мюслі – це корисно
Злаки, що становлять основу мюслі, багаті на клітковину, яка нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, виводить з організму токсини, солі важких металів і «шкідливий» холестерин. Горіхи покращують пам'ять і активізують розумові процеси, мед сприяє підтримці міцності кісток і зубів, а сухофрукти - це натуральна криниця вітамінів і мікроелементів.
Читайте також: Правильне харчування: суперфуди для шкіри
2. Мюслі - це ненудно
Головна перевага мюслі – можливість вибирати між різними поєднаннями корисних інгредієнтів. Це дозволяє завжди починати день із поживної їжі, при цьому не втомлюючи себе одноманітністю. Наприклад, у лінійці AXA є мюслі з тропічними фруктами, медом та ягодами, горіхами та шоколадом.
3. Мюслі - це спортивно
Любителі мюслі – це, як правило, люди стрункі. Це пов'язано не лише з тим, що такий сніданок часто передує походу до спортзалу. Мюслі є джерелом складних вуглеводів, які дозволяють швидко насититися, не з'ївши більше, ніж потрібно, і протягом тривалого часу відчувати приплив сил. Це одна з причин, чому їх нерідко віддають перевагу спортсменам і тим, хто сідає на дієту.
Читайте також: Худнемо з користю: середземноморська дієта
4. Мюслі - це ідеальний сніданок
Звичайно, мюслі – це їжа не цілий день. Але це відмінний варіант сніданку, коли організму потрібна, з одного боку, не важка для травлення їжа, а з іншого, - швидкий заряд вітамінів та мінералів. З мюслі починати день легко, а бадьорість зберігається до обіду.
Існує думка, що мюслі - їжа калорійна, а отже, не дуже корисна. Проте все залежить від того, які саме інгредієнти входять до складу суміші. До того ж пам'ятаєте фразу «сніданок з'їж сам, обід розділи з другом, а вечерю віддай ворогові»? Як відомо, найкращий час для вживання солодощів – перша половина дня. Так коли ще як не за сніданком побалувати себе шматочками шоколаду, медом та родзинками?
5. Мюслі – це основа для нових страв
Мюслі – джерело натхнення для кулінарної творчості. Парфе, грильяж, капкейки – лише мала частина рецептів, основою яких може бути мюслі. До того ж такі страви готувати легко та швидко. Головне, підійти до улюбленого сніданку із фантазією.