
Обличчя нової північної кухні: шеф Рене Редзепі
Найпросунутіші шеф-кухарі сучасності витрачають багато часу на те, щоб повернутися до витоків. Саме так робить Рене Редзепі, шеф найкращого у світі ресторану – датського Noma.
Исторія північного кулінарного феномену – раптового вибуху популярності скандинавської кухні, що частково лежить на плечах цього чоловіка. Редзепі став обличчям руху, який бореться за «нову північну кухню». Він убив гастроекспертів простим рішенням відмовитися від використання імпорту.
І почав методичну роботу з вивчення та повернення на тарілки традиційних місцевих продуктів. Завдяки йому данці згадали смак напівїстівних грибів, кількох видів мохів та водоростей – того, що їли їхні батьки до появи іспанських помідорів.
Більше про відродження старовинної кухні читайте в блогу Катерины Лучиной «Машина часу: все про кухню Середніх віків».
Більше від
- Чи вміють дорослі грати: Barbie, Hot Wheels та інші іграшки, які ви захочете подарувати собі та рідним
- «Я вірю, що музика — це терапія»: інтерв’ю з ведучою Music Box Валерією Шатською
- Свято науки в Києві. Премія L’Oréal – UNESCO всьоме відзначила трьох видатних українських науковиць
- Від першого відгуку до сили впливу. Історії учасниць Naprobu про розвиток, довіру та натхнення
- Чоловік говорить: співак Дмитро Каднай