Закрити
UA
Життя

Рецепт дня від Євгена Клопотенка: оладки з кабачків із бананом

Поділись:

Сьогодні кулінарний експерт Євген Клопотенко підготував для нас особливий рецепт.

posts-to-db-Фото 1

Ніжні та смачні обсмажені кабачки – ідеальна закуска для літнього меню. А ще з кабачків можна приготувати млинці. Я впевнений, що у багатьох вони чудово виходять. Але я був би не я, якби не придумав щось новеньке, від чого вам неодмінно захотілося б побігти на кухню і швиденько це приготувати. Цього разу я запропоную вам оладки з кабачків із бананом – дуже незвичайне поєднання, яке мені сподобалося, і яким я вирішив обов’язково поділитися.

posts-to-db-Фото 2

Як приготувати оладки з кабачків з бананом?

Кухня: європейська

Час підготовки: 7 хвилин

Час приготування: 7 хвилин

Порції: 2

Інгредієнти:

  • кабачок (невеликого розміру) – 2 шт.
  • банан – 1 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • сметана (15-20% жирності) – 1 ст. л.
  • борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • соняшникова олія (для смаження) – 2-3 ст. л.
  • сіль за смаком

Читайте також: РЕЦЕПТ ДНЯ ВІД ЄВГЕННЯ КЛОПОТЕНКА: КАБАЧОК У ПАНІРІВЦІ

Оладки з кабачків із бананом: покроковий рецепт

  1. Банан почистіть та потріть на великій тертці. Вибирайте стиглі банани яскравого жовтого кольору. Зелені та коричневі переспілі банани краще не використовувати.
  2. Декілька кабачків помийте, обріжте кінчики і натріть на великій тертці. Вибирайте кабачки невеликого розміру, щоб вони були жорсткими.
  3. Додайте до натертих кабачків і банану одне яйце і трохи перемішайте.
  4. Додати 1 ст. л. сметани та ще раз добре перемішайте. Сметана надасть оладкам більш ніжного смаку.
  5. Додайте 2 ст. л. пшеничного борошна та перемішайте до отримання однорідної маси. Додайте кілька щіпок солі.
  6. Розігрійте масло на сковорідці з антипригарним покриттям і обсмажте оладки з двох боків до золотистого кольору.
  7. Готові оладки викладіть на тарілку, застелену паперовою серветкою, щоб увібрала зайву олію. Подавайте оладки зі сметаною.

Готувати це просто!