Рецепт дня від Євгена Клопотенка: оладки з кабачків із бананом
Marie Claire
04 Червня, 2020
Поділись:
Головна/Життя/Рецепт дня від Євгена Клопотенка: оладки з кабачків із бананом
Сьогодні кулінарний експерт Євген Клопотенко підготував для нас особливий рецепт.
Ніжні та смачні обсмажені кабачки – ідеальна закуска для літнього меню. А ще з кабачків можна приготувати млинці. Я впевнений, що у багатьох вони чудово виходять. Але я був би не я, якби не придумав щось новеньке, від чого вам неодмінно захотілося б побігти на кухню і швиденько це приготувати. Цього разу я запропоную вам оладки з кабачків із бананом – дуже незвичайне поєднання, яке мені сподобалося, і яким я вирішив обов’язково поділитися.
Банан почистіть та потріть на великій тертці. Вибирайте стиглі банани яскравого жовтого кольору. Зелені та коричневі переспілі банани краще не використовувати.
Декілька кабачків помийте, обріжте кінчики і натріть на великій тертці. Вибирайте кабачки невеликого розміру, щоб вони були жорсткими.
Додайте до натертих кабачків і банану одне яйце і трохи перемішайте.
Додати 1 ст. л. сметани та ще раз добре перемішайте. Сметана надасть оладкам більш ніжного смаку.
Додайте 2 ст. л. пшеничного борошна та перемішайте до отримання однорідної маси. Додайте кілька щіпок солі.
Розігрійте масло на сковорідці з антипригарним покриттям і обсмажте оладки з двох боків до золотистого кольору.
Готові оладки викладіть на тарілку, застелену паперовою серветкою, щоб увібрала зайву олію. Подавайте оладки зі сметаною.