Нещодавно Максим повернувся з Італії, де пройшов навчання у Школі піци та кулінарної майстерності європейського значення NIP у регіоні Емілія-Романья. Звідти він привіз секрети приготування пасти та піци, якими вже на початку 2017 року рішуче налаштований здивувати та порадувати відвідувачів ресторану Mozart, розташованого на території клубу. Причому готову пасту він планує продавати в магазині Grand Admiral, щоб гості змогли потім приготувати її вдома. Абсолютна відкритість шеф-кухаря (що зустрічається рідко), затишна атмосфера (зараз особливо чарівна, бо новорічна) та по-справжньому смачна їжа – саме за цим ми готові сюди не раз повертатися. А також освоювати вдома рецепт пасти, приготовленої власноруч, яким з нами люб’язно поділився Максим.
Пасатели з креветкою, спаржею та томатами
Для тесту:
італійське борошно для піци та пасти – 30 г
сухарі панірувальні – 50 г
яйце – 1 шт.
тертий пармезан – 50 г
вода – 100 г.
цедра лимона, мускатний горіх – за смаком
Для соусу:
креветки – 3 шт.
спаржева квасоля – 50 г
томати пілати (томати без шкірки у власному соку) – 150 г
масло оливкове
часник – 1 зубчик
чебрець свіжий, сіль, перець, цукор – за смаком
Цедру лимона та мускатний горіх натираємо на тертці. Всі інгредієнти для тіста змішуємо і додаємо воду маленькими порціями, щоб тісто залишалося досить твердим (не м’яким!). Потім пропускаємо його через прес чи м’ясорубку. Варимо пасателлі в трохи підсоленій воді 1,5 хвилини.
Поки паста вариться, на сковорідці обсмажуємо на оливковій олії креветки з чебрецем та часником. Додаємо спаржеву квасолю та томати пілати у власному соку. Коли соус буде готовий, висипаємо в сковорідку пасту та перемішуємо. При подачі можна зверху посипати страву тертим пармезаном. Смачного!