
Найпопулярніший осінній рецепт: сливовий пиріг від The New York Times
Класичний сливовий тарт, який підкорив світ
Сливовий пиріг, уперше опублікований у The New York Times у 1983 році, став легендарним і навіть викликав “повстання” читачів. Його автор, колумністка Маріан Буррос, не очікувала, що простий рецепт викличе такий ажіотаж.

Розповідаємо, як приготувати легендарний сливовий пиріг.
Сливовий пиріг Маріан Буррос із газети The New York Times – це, мабуть, найпопулярніший осінній кулінарний рецепт. Вперше він з’явився у газеті в 1983 році. І далі до 1989 року його публікували щоосені. Востаннє The New York Times обвели рецепт пунктирною лінією, щоб його можна було вирізати. Але восени 1990-го читачі обурилися настільки, що їхню реакцію назвали “повстанням”. Тож газета була змушена щороку повертати цей матеріал. В наші дні класичний рецепт Маріан Буррос можно знайти на сайті The New York Times.
Рецепт сливового пирога від The New York Times
Інгредієнти:
- від ¾ до 1 склянки цукру
- ½ склянки розм’якшеного несолоного вершкового масла
- 1 склянка просіяного борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- дрібка солі (за бажанням)
- 2 яйця
- 24 половинки синіх слив без кісточок
- цукор, лимонний сік і кориця
Як приготувати сливовий пиріг:
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Збийте цукор і масло. Додайте борошно, розпушувач, сіль і яйця та все збийте.
- Викладіть тісто у форму. Потім викладіть половинки слив шкіркою догори. Додайте трохи лимонного соку. Посипте цукром і корицею.
- Випікайте приблизно одну годину. Вийміть та остудіть. Подавайте пиріг зі збитими вершками.
- Порада: за бажанням пиріг можна заморозити. Для цього загорніть пиріг у фольгу (потрібні два шари фольги), покладіть у поліетиленовий пакет і закрийте його. Щоб подати заморожений пиріг, розморозьте його та трохи розігрійте при 150 градусах
Фото: Anita Austvika / Unsplash
Більше від
- Чи вміють дорослі грати: Barbie, Hot Wheels та інші іграшки, які ви захочете подарувати собі та рідним
- «Я вірю, що музика — це терапія»: інтерв’ю з ведучою Music Box Валерією Шатською
- Свято науки в Києві. Премія L’Oréal – UNESCO всьоме відзначила трьох видатних українських науковиць
- Від першого відгуку до сили впливу. Історії учасниць Naprobu про розвиток, довіру та натхнення
- Чоловік говорить: співак Дмитро Каднай