UA
RU

Про російське вторгненння очима сучасних українських художників: долучайтесь до ініціативи

Редагувати переклад
Виставка з роботами українських художників розпочалась 21 березня в Ставангері (Норвегія) на підтримку України та її культурної спільноти: митців та працівників культури, які залишились в гарячих точках України та/або або знаходяться в скрутному становищі. Культурний центр Solvberget вже організували Ready-Po-Print виставку в своїй галереї і Фонд Artists Support Ukraine (ASU) заохочує всіх наслідувати їхній приклад.

сучасний український арт 5

Місією ASU є розповсюдження інформації про російське вторгнення в Україну та його наслідки, та водночас підтримка українського креативного сектору, який включає митців та працівників культури.

ASU реалізує свою місію через міжнародні колаборації з культурними інституціями по всьому світі. Внутрішня діяльність ASU спрямована на підтримку української культурної спільноти. Програма  ASU втілюється за допомогою міжнародних грантів та пожертв.

Види активностей фонду ASU, в яких ви можете взяти участь:

Друкуйте виставку на підтримку України (Ukrainian corner) в своєму місті та країні. Ready-To-Print виставка, яка може бути надрукована та змонтована будь якою інституцією (музеєм, посольством чи навіть салоном краси чи баром) будь-де в світі, щоб продемонструвати солідарність з Україною.

Українські художники та ілюстратори підготували свій живопис та плакатну графіку, яка ілюструється та підкріплюється їх персональними історіями про війну. Серед художників Алевтина Кахідзе, Влада Ралко, Антон Логов, Олексій Сай, Ігор Гусєв, Марія Куліковська та інші.

сучасний український арт 2
сучасний український арт 4

Робіть донейти вже зараз, щоб допомогти українському креативному сектору. Підтримуйте маленькі грантові програми для працівників культури, включаючи художників кураторів, функціонерів культури, роблячи пожертви в фонд ASU. Зібрані кошти буде перерозподілено між тими працівниками культури, які залишились в Україні, переважно в гарячих точках, і не можуть або не будуть з різних причин виїздити до більш безпечного місця.

Надсилайте своє мистецтво, щоб підтримати ASU інформаційно. Send your artwork to support ASU informationally. В соціальних мережах ASU збирає роботи, створені художниками з усього світу, починаючи з  24 лютого, тобто з початку бомбардування України російськими військами. Багато відомих митців вже підтримали Україну своїм мистецтвом – серед них Ай Вейвей, Шепард Фейрі (Obey), Mr Doodle, Ronan Bouroullec, Нара Йошімото, Joerg Koch, The Simpsons, Шо Шибуйя тощо. 

сучасний український арт
сучасний український арт 4
  

сучасний український арт 6

сучасний український арт 3

Вся активність ASU націлена на підтримку української культурної спільноти, яка включає художників, акторів, музикантів, менеджерів культури, тощо, які надають потужну інформаційну підтримку українському народу, незалежно від того, чи вони захищають, волонтерять, ховаються в бомбосховищах, чи продовжують створювати мистецтво. Силою свого багатоголосся вони кличуть весь світ – Stand WIth Ukraine.

Читайте також: «БОЙОВІ» ГУСИ, ДЖАВЕЛІНИ, КРИЛАТІ РАКЕТИ — НОВІ ЕЛЕМЕНТИ ТРАДИЦІЙНИХ ВИШИВАНИХ РУШНИКІВ З УКРАЇНИ

Статьи по теме